Türk lirası değer kaybederken kripto paralara ilgi arttı! İşte Google'da en fazla Bitcoin aratan kentler

Google Trends verilerine göre en yaygın kripto para birimi olan Bitcoin aramaları en fazla Batman, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari ve Bitlis'te yapıldı.

Türk lirası değer kaybederken kripto paralara ilgi arttı! İşte Google'da en fazla Bitcoin aratan kentler

Merkez Bankası Başkanlığı’nda yaşanan ani değişikliğin ardından Türk Lirası’nda değer kaybının yaşandığı günlerde kripto paralara yönelim de arttı.

Google’da en çok arananlar arasında kripto para borsaları ve en çok kazandıran kripto paralar yer alıyor.

Birgün'de yer alan habere göre, Özellikle Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu’nun atandığı 22 Mart haftasının başında internette Bitcoin aramaları yüzde 566 arttı.

Dünyada kripto paraya en çok ilgi gösteren ülkeler arasında Türkiye dördüncü sırada yer alıyor. Avrupa’da ise kripto paraların en yaygın kullanıldığı ülke Türkiye.

Google Trends verilerine göre en yaygın kripto para birimi olan Bitcoin aramaları en çok doğu illerinde yapılıyor. Listenin başında ise Batman, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari ve Bitlis yer alıyor. Öte yandan Türkiye’de kripto paraların vergilendirilmesine ilişkin düzenlemeler de devam ediyor.

Ancak kripto paralardan kazanç elde edenleri vergi konusuna dâhil etmek için önce kazancın konusunun belirlenmesi gerekiyor.

Bunun için ise üç seçenek bulunuyor. Kripto paraların bir ‘emtia’ olarak kabul edilmesi, ikincisi ‘menkul kıymet’ ve üçüncüsü de ‘para’ olarak değerlendirilmesi.

Etiketler
Hakkari Bitlis Batman Google