Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin okuma yazma kurslarında 30 kadın eğitim alıyor

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığı okuma-yazma kursuna ilgi her geçen gün artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin okuma yazma kurslarında 30 kadın eğitim alıyor

Mersin’in en doğu noktasındaki Tarsus ilçesi Günyurdu Mahallesi’nde yer alan ve çoğunluğunu tarım arazilerinde çalışan ailelerin oluşturduğu Atgirmez mevkiinde Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığı okuma-yazma kursuna ilgi her geçen gün artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Atgirmez’de açtığı “Oyun Atölyesi” bünyesinde faaliyet yürüten ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen okuma-yazma kursunun birinci kademesini bitiren kadınlar, ikinci kademeyi de başarıyla tamamlayarak ilkokul diploması alabilmek için çaba sarf ediyor.

2020 yılı Ekim ayında başlayan ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen süren okuma-yazma kursuna şu an 30 kadın katıldı. Talebin yoğun olduğu ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Cemre Çopur’un verdiği kursun yeni dönem çalışmaları ise Nisan ayında başlayacak.

''OKUMAYI ÇOK İSTİYORUM''

Sabahın erken saatlerinde kalkarak temizlik ve bulaşık gibi ev işlerini halleden, ardından yemek hazırlıklarını yapan 4 çocuk annesi, 38 yaşındaki Fatma Engin, kimseye bırakamadığı 2 yaşındaki en küçük çocuğu Hüseyin’i de yanına alarak kursun yolunu tutuyor.

Hem mahalle komşusu hem de kurs arkadaşları olan kadınlarla buluştuktan sonra birlikte büyük bir heyecanla kurs kapısından içeri giren Fatma Engin, “Önce eşimi işe, çocuklarımı okula gönderiyorum. Ev işimi yapıyorum, yemeğimi hazırlıyorum. Çocuğumu alıp okula geliyorum. Bırakamıyorum çocuğumu, kendimle getiriyorum. Okumayı çok istiyordum. Allah razı olsun. Çocuklarım için okumak istiyorum. En azından bir yere gittiğim zaman, hastaneye gittiğimde kimseye sormadan okuyabiliyorum. Ben okumadım, çocuklarımın okumasını çok istiyorum. Elimden geldiği kadar da okuturum” dedi.

''KİMSEYE BOYUN EĞMEK İSTEMİYORUZ''

5 çocuk annesi, 16 torun sahibi 59 yaşındaki Fatma Kahveci, aslen Şanlıurfalı olmalarına rağmen uzun yıllar Adana’da ikamet ettikten sonra ailesiyle birlikte Atgirmez’e yerleştiklerini söyledi.

Kahveci, “Daha önce hiç okuma-yazma kursuna katılmadım. İlk defa buraya geldim. Kayınvalidem rahatsız, ona bakıyorum. Kursa gelemediğim zaman hocalarımız bize yardımcı oluyor, gelmesem de dersimi veriyorlar, gidip evde yapıyorum. Okumayı öğrenmek çok güzel bir duygu. Bir şey bilmezse insan cahil kalıyor. Her şeyden geri kalıyor. Ama insan bilgili olursa, her şeyi bilirse en azından kendini geliştiriyor. Bizler kendimizi geliştiriyoruz. Kimseye boyun eğmek istemiyoruz, kimseden yardım almak istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle küçük bir yere bu hizmeti getirdiği için teşekkür ederiz” dedi.

Etiketler
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin