Transferde son gün: Kim hangi takıma imza attı?

Bu gece saat 00.00'da sona erecek transfer dönemi öncesi kim hangi takıma imza attı? İşte isim isim listesi...

Transferde son gün: Kim hangi takıma imza attı?

Süper Lig'de ara transfer döneminin son gününde taraftarlar takımlarının son hamlelerini bekliyor. 4 büyükler bitime kısa bir süre kala üst üste önemli transferler açıklarken, kadrolarını da güçlendirdi. Transfer hareketliliği son günde de devam ediyor.

Peki, bu gece saat 00.00'da sona erecek transfer dönemi öncesi kim hangi takıma imza attı?

FENERBAHÇE'DEN ÇOK KONUŞULAN TRANSFER: İRFAN CAN KAHVECİ

Transferde en çok konuşulan isim Başakşehirli futbolcu İrfan Can Kahveci oldu. Hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin peşinden koştuğu futbolcu için gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe bu transferden Başakşehir'e 7 milyon Euro ödeyecek. Fenerbahçe Kulübü, şampiyon olunması halinde Başakşehir'e 1 milyon Euro bonus ödeyeceklerini duyururken, milli futbolcunun bir başka takıma transferi halinde belirli bir miktarın Başakşehir'e verileceğini açıkladı.

Fenerbahçe'nin bir diğer yıldız transferi ise Mesut Özil oldu. Fenerbahçe, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Mesut Özil için bir imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe ayrıca, Bright Osayi-Samuel ile birlikte Macar futbolcu Atilla Szalai'yi transfer ederek kadrosuna takviye yaptı.

Öte yandan, sarı lacivertli takım, Kemal Ademi’nin sezon sonuna kadar Fatih Karagümrük’e kiralandığını duyurdu.

OZAN TUFAN TRANSFERİ

Öte yandan Hürriyet’in haberine göre, Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Attila Szalai ve Bright Osayi-Samuel'i kadrosuna katan Fenerbahçe, son gün transferi için de Crystal Palace ile görüşme halinde...

Sarı-lacivertliler, transfer dönemini bir forvet hamlesi ile kapatmak isterken öne çıkan isim Crystal Palace'tan Christian Benteke oldu...

İngiliz ekibiyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Belçikalı golcü için nabız yoklayan Fenerbahçe'nin, Benteke'yi bonservisiyle birlikte kadrosuna katmak istediği belirtildi.

İngiliz ekibinin kadroda düşünmediği Benteke'yi Ozan Tufan transferinde takas yoluyla kullanabileceği ve Ozan Tufan için bonservis ücreti + Benteke teklifi ile Fenerbahçe'nin kapısını çalabileceği belirtildi.

Crystal Palace dışında Ozan Tufan ile bir başka Premier Lig takımı West Bromwich Albion'un ilgilendiği iddia ediliyordu. Mbaye Diagne'yi kadrosuna katan WBA'nın orta saha bölgesi için de Mili futbolcu Okay Yokuşlu'yu düşündüğü ve transferi sonlandırmaya çok yakın olduğu kaydediliyor.

GALATASARAY'DA SON DURUM

Galatasaray ise İrfan Can Kahveci'yi Fenerbahçe'ye kaptırsa da kadrosunu; Henry Onyekuru, Halil Dervişoğlu, DeAndre Yedlin, Gedson Fernandes gibi isimlerle güçlendirdi. Gedson Fernandes’i Premier Lig’den kiralık olarak 500 bin Euro (4.5 milyon lira) karşılığında kadrosuna katan Galatasaray, yine Premier Lig’den ABD'li savunma oyuncusu Andre Yedlin’i de transfer etti.

Sarı kırmızılılar Mostafa Mohamed ile de anlaşmaya varmak üzere. Mohamed, Galatasaray için dün gece yarısı İstanbul'a geldi. Mısırlı futbolcu sağlık kontrollerinin ardından sözleşmeyi imzalayacak. Mostafa Mohamed, 1.5 sezon kiralık olarak Galatasaray'da forması giyecek.

Öte yandan, sarı kırmızılılar son gün bir forvete göz dikti. Galatasaray, Hatayspor'un golcüsü Boupendza'ya gözünü dikerken, Hatayspor'un ise bu transferdeki talebi belli oldu. Hatayspor Asbaşkanı Ethem Sunar, Boupendza ile ilgili, "Galatasaray'a, Boupendza'ya 10 milyon euro değer biçtiğimizi söyledik" dedi.

CENK TOSUN BEŞİKTAŞ'A GERİ DÖNDÜ

Transfer döneminin son günlerinde eski futbolcusu Cenk Tosun'u sezon sonuna kadar kiralayan Beşiktaş, yeni golcüsüyle hücum hattını güçlendirdi.

Beşiktaş Cenk Tosun’u Londra’dan tekrar İstanbul’a getirirken, Cenk Tosun 5 ay siyah beyazlı formayı giyecek. Tosun, sağlık kontrollerinden sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Öte yandan, İtalya Serie B ekiplerinden Lecce, Beşiktaş'tan Güven Yalçın'ı sezon sonuna kadar kiraladı.

TRABZON VE BAŞAKŞEHİR NE YAPTI

Trabzonspor ise Antalyaspor'dan kadrosuna Anastasios Bakasetas’ı kattı. Yunan futbolcu Trabzonspor'la ilk maçına da çıktı.

Bordo-mavili ekip ayrıca, Yunus Mallı ile 2.5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Medipol Başakşehir ise, Yeni Malatyaspor’un orta saha oyuncusu Youssouf Ndayishimiye ile 4,5 yıllık anlaşmaya vardı.

Başakşehir, İttifak Holding Konyaspor'dan Ömer Ali Şahiner'i, El-Ittihad Kalba forması giyen Junior Fernandes'i, Milan'ın stoperi Leo Duarte'yi de kadrosuna kattı.

DİĞER KULÜPLERDEKİ DURUM NE

Öte yandan, 4 büyük takım dışında ise yapılan transferlerin bir kısmı şu şekilde:

- Alanyaspor, Konyaspor’dan kaleci Serkan Kırıntılı’yı aldı.

- Denizlispor, Fransız Le Havre takımından İlhan Depe’yi kiraladı.

- Çaykur Rizespor ise Hâcken’dan 33 yaşındaki Alexander Söderlund’u transfer etti.

- Ankaragücü El Ahly takımından Geraldo’yu, Akhisarspor’dan da Alperen Babacan’ı kadrosuna kattı.

- Gençlerbirliği de Sport Recife takımından Lucas Mugni’yi transfer etti.