Öztrak'tan 'Bahçeli' açıklaması: Uyarılınca çark etmeye başladılar

Faik Öztrak, MHP lideri Bahçeli'nin, Gazze’deki saldırılarla ilgili "24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa Türkiye, süratle devreye girmelidir" sözlerine ilişkin "Ciddiye almak mümkün değil" dedi.

Öztrak'tan 'Bahçeli' açıklaması: Uyarılınca çark etmeye başladılar

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Gazze’deki saldırılarla ilgili "24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa Türkiye, süratle devreye girmelidir" sözleriyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bir yandan yabancı askeri, Türkiye’ye davet eden tezkereye imza atacaksın, diğer yandan Türk askerini Gazze’ye göndermekten bahsedeceksin. Ardından da ‘Parti kaynaklarına dayanarak’ diyerek düzeltme demeçleri vereceksin, garantörlük diye top çevireceksin. Öyle görünüyor ki bir hevesle, savaş çığlıklarıyla ortaya atılanlar, uyarılmaları üzerine bu işten çark etmeye başladılar. Söylenen bu sözleri ciddiye almak mümkün değil bu durumda.”

'GENEL BAŞKANIMIZ ÇEŞİTLİ GÖRÜŞLERDEN KANAAT ÖNDERLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR'

Öztrak, bir başka soru üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul’da altılı masanın örgüt yöneticileriyle bir araya geldiği, sandıkta ve tabanda ittifak kurmak için çağrı yaptığı" yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Genel Başkanımız seçim öncesinde de yaptığı gibi İstanbul’da çeşitli görüşlerden kanaat önderleriyle bir araya geliyor” dedi.

'PARTİ MECLİSİMİZDE DİSİPLİN CEZALARI KONUSUNDA BİR PRENSİP KARARI ALINMASI GÖRÜŞÜLECEK'

Öztrak, “Kurultay öncesi yapılacak son Parti Meclisi toplantısında, partiden ihraç edilenler için 100’üncü yıl affı geleceği iddia edildi. Tanju Özcan, Mehmet Sevigen gibi isimler de konuşuluyor. Böyle bir çalışma var mı” sorusuna ise "Parti Meclisimizde 100’üncü yıl münasebetiyle disiplin cezaları konusunda, bağışlanma talepleriyle ilgili olarak kadına karşı işlenen suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç, bir prensip kararı alınması görüşülecek. Bu çerçevede bir bireysel çalışma yok. İsim bazında bir değerlendirme yapabilmek için bağışlanma taleplerinin gelmesi lazım” yanıtını verdi.

'100’ÜNCÜ YIL ETKİNLİKLERİNİN ERTELENMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ'

CHP Sözcüsü, “TRT, Filistin’de yaşananları gerekçe göstererek Cumhuriyet'in 100’üncü yılı etkinliklerini erteledi. Bugün de Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği, 100’üncü Yıl Resepsiyonu’nun ertelendiğini açıkladı. 100’üncü yıl etkinliklerinin ertelenmesini nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Doha’daki erteleme, güvenlik gerekçesiyleyse, buna diyecek bir şey yok. Ama genel olarak bu ertelemeleri, doğru bulmuyoruz. Emperyalizme karşı verilen, dünyanın en onurlu mücadelesi sonrasında kurulan cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, övünçle ve kıvançla, Cumhuriyetimize yakışan bir biçimde kutlamamız, egemen güçlerin pençesine düşen mazlum milletler adına verilen önemli bir mesaj da olacaktır.”

Etiketler
Devlet Bahçeli Faik Öztrak