Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' demişti: Süleyman Soylu, kendi söylediği söze tahammül edemedi; meclis karıştı

İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP adına kürsüye gelen Grup Başkanvekili Engin Altay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi.

Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' demişti: Süleyman Soylu, kendi söylediği söze tahammül edemedi; meclis karıştı

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı görüşmelerde, CHP adına kürsüye gelen Grup Başkanvekili Engin Altay dikkat çeken ifadeler kullandı.

Soylu'nun bütçe komisyon görüşmeleri sırasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'şerefsiz' demesini hatırlatan Altay, ''Pazartesi günü ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğuma yönelik skandal Türkiye'yi sarstı. Hükümetin duyarsızlığı kamu vicdanında olumsuz karşılık buldu. Ben de şöyle bir tweet attım: Bu olayın ortaya çıkması sapkınlıktır, hükümetin olaya 3 gün sonra tepki göstermesi felakettir.

Çarşamba günü nöbetçiydim. Ticaret, Enerji ve Çevre Bakanımıza teşekkür ettim. Şunun için: Bugün biraz önce gördüğünüz gibi TBMM Genel Kurulu'na parmak sallama hadsizliğinde bulunmadıkları için. Sayın bakan siz buraya para istemeye geldiniz. Buradaki hiç bir milletvekiline parmak sallamak sizin haddiniz değil'' dedi.

''ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYARSAN ŞEREFSİZSİN''

Altay'ın hemen ardından sarf ettiği ''Belgeyse belge. Bu senin konuşmandan sonra açacağım dosya. Elinden geleni ardına koyarsan şerefsizsin'' sözleri ise tansiyonu yükseltti.

Altay, ''Ana muhalefet partisi Genel Başkanına aynı kelimeyi kullandın. Dün tweet atıyor, tehdit tweetleri atıyor. Bu kelimeyi genel başkanımız için iki defa kullandınız'' dedi.

AKP'LİLER TAHAMMÜL EDEMEDİ

Altay'ın Soylu'ya yönelik sözlerine Soylu ve AKP'liler tahammül edemedi. Görüşmelerde tansiyon yükselince birleşime ara verildi.

Gerginlik arada da devam etti.

ALTAY YENİDEN KÜRSÜDE

Verilen uzun aranın ardından Altay yeniden kürsüye geldi.

Altay şöyle konuştu:

''KPSS'de matematikte Türkiye 2.'ni mülakatta elemek, AKP yakınlarını işe almak ahlaksızlıktır. Devlet ahlak ve liyakatten yoksunken; kutsal değerleri, kendi kusur ve günahlarını örtmek için kalkan yapmaları da içlerine düştükleri en somut ifadesidir. ''

SOYLU YOK ARTIK DEDİRTTİ

Altay konuşmasını sürdürürken; Süleyman Soylu Altay'a yönelik ifadeler kullanınca tansiyon yükseldi.

Altay bir süre sonra Soylu'nun kendisine evliliğinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.

Altay, ''Sayın bakan benim sahte evlilik yaptığımı söyledi. Sen TBMM'nin sistemine girersin benim eşimin helalim olduğunu bilirsin. Bunu söylemekle de çukurun çukuruna girdiğini gösterirsin'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Altay gerilimin azalmasının ardından konuşmasına devam etti.

Etiketler
Engin Altay Süleyman Soylu Meclis İçişleri Bakanlığı