SODEV'den Kılıçdaroğlu tepkisi

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde yaşadığı saldırıyı kınadı.

SODEV'den Kılıçdaroğlu tepkisi

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı Ertan Aksoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde yaşadığı saldırıyı kınadı.

SODEV'den yapılan "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na Karşı Gerçekleştirilen Çirkin Saldırıyı Kınıyoruz!" başlıklı açıklama şöyle:

"21 Nisan günü şehidimizin cenazesi sırasında CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında yaşanan linç girişimi Türkiye’de faşizmin geldiği dehşet verici aşamanın önemli bir işaretidir.

Sosyal Demokrasi Vakfı olarak ana muhalefet liderine yapılan bu linç girişimini; siyasal iktidarın yalan, dehşet, karalama ve düşmanlaştırma yüklü söyleminin varabileceği noktaları gösteren tehlikeli bir işaret olarak görüyoruz.

Hukukun ayaklar altına alınması; medyanın, muhaliflerin ve muhalefetin baskı altına alınması; yalanların sıradanlaşması; seçme ve seçilme haklarının gasp edilmesi; siyasi partilerin, siyasetçilerin, farklı düşünen herkesin düşmanlaştırılması ve hedef gösterilmesi; kuralların belirsiz, keyfi ve göreli hale gelmesi; her gün milyonlarca yurttaşın ahlaki, siyasi, vicdani ve hukuki tüm değer ve ilkelerine saldırı ve müdahalelerin normalleştirilmesi ile yüzleştik.

Bu cüretkârlıkta, başta iktidar partisinin lideri ve toplumun güvenliğinden sorumlu bakanın sorumluluğu büyüktür. Öte yandan bir başka bakanın saldırganlara dostça “hadi bu kadar yeter” tarzındaki hitabı tüyler ürperticidir. Bu noktaya, siyaseten tükenmiş AKP’nin, iktidarı bırakmamak için icat ettiği düşmanlaştırıcı ve gerçek dışı söylemlerinin; olmadık hukuksuzluklara ve pervasızlıklara başvurduğu benzersiz bir “seçim” sürecinin sonrasında gelmiş bulunuyoruz. Bu dil ki; her gün, yandaş medyadan; kamu kaynakları ile finanse ettikleri mitinglerle meydanlardan; büyük billboardlardan, kamusal alanlara diktikleri dev ekranlardan topluma günlerce boca edildi. Bu kindar ve örgütlü kötülük, toplumun önüne koyabileceği ne bir eğitim, ne bir sağlık, ne de bir ekonomi politikası olan şoven anlayışlı parti lideri ve önde gelen kadroları tarafından sürekli ayrıştırıcı bir dil ve “beka sorunu” sakızı ile çiğnedikleri kasvet ve nefret harcı ile de pekiştirildi. Ek olarak söz konusu parti liderinin saldırı ve linç girişiminin ardından sarf ettiği sözler ise, asla cezasız kalmaması gereken bu menfur eylemin alenen onaylanması anlamına gelmektedir.

Sosyal Demokrasi Vakfı olarak geldiğimiz bu noktayı çok tehlikeli buluyoruz. Bir an önce kötülüğün değil; siyasetin, bir arada yaşamın, barışın ve adaletin hâkim olduğu bir ülkeye kavuşmak için demokrasi güçlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çünkü sessiz kalmak, bu cüretin yeniden üretilmesine yol açmaktadır!

SODEV Yönetim Kurulu adına,
Ertan AKSOY
SODEV Başkanı"

Etiketler
Ankara Kemal Kılıçdaroğlu Saldırı