Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen vatan hainisin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen vatan hainisin

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Kadınların gücünü Adalet Yürüyüşü'nde gördüm.

Garibanı görünce esersin, yurt dışına üfürürsün ama benim karşıma çıkmaya cesaret edemezsin. Sen de o yürek yok. Çık karşıma çık Recep Bey.


ÜLKÜ TAMER'İ UNUTMADI

Ülkü Tamer yaşayan en büyük şairlerimizden biriydi. Allah'tan rahmet diliyoruz.

TAŞERON İŞÇİLER

Taşeron işçi sorunun 2,5 yıl önce biz gündeme getirdik. İstenilen sonuç alınamadı. 2,5 yıl sonra Saray'ı işgal eden zat. Sözde taşeron işçilere sözde kadro verdi. Binlerce taşeron işçiye kadro verilmedi.

Halkın iktidarında kim olursa olsun, bütün taşeron işçilerine kadro vereceğim.

Bütün otizmli çocuklara sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz.

Tek adam rejimini yıkacağız. Dikta yönetimini ve diktatörü oradan alacağız, alaşağı yapacağız. En büyük korkuları kadınlar. O nedenle diyorlar ki kadınlar evde otursun. Kadınlar yeri geldiğinde evinde oturacak yeri geldiğinde hakkını aramak için caddeye de sokağa da inecek. Kadınlara güveniyorum. Bu ülkenin kadınları demokrasi istiyor. Bu ülkenin kadınları eşitlik, daha fazla söz hakkı istiyor. Her kadın bir Kuvayı Milliyecidir. Siz birer Kuvayı Milliyecisiniz. Bu ülkenin kadınları özgürlük istiyor, rahat bir hayat istiyor.

Nasıl Cumhuriyet bir kadın devrimiyse, 2019 yılının devrimini de kadınlar gerçekleştirecektir.

SEN VATAN HAİNİSİN

Cumharbaşkanlığı koltuğunu işgal edeceksin. 'Keşke Yunanlılar galip gelseydi' diyen Fesli Kadir'i ziyaret edeceksin, önünde el pençe duracaksın... Sen vatan hainisin.

Ona rahat uyku uyutmayacağım.
Seni oradan aşağıya bu ülkenin kadınları indirecek.

Sen badem sütüyle besleniyorsun, biz kuru ekmekle besleniyoruz.


İSRAİL - MAVİ MARMARA

Her zaman her yerde her ortamda, CHP Filistin halkının yanında olmuştur. 23-24 yaşlarında evlatlarımız Filistin Kurtuluş Örgütü'ne katılmış ve savaşmıştır. Onları rahmetle anıyoruz. Eylem yaptılar, hak arıyorlar. Kendi topraklarını istiyorlar. Ama İsrail askerleri acımasızca gerçek kurşunlarla taradı. 18 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Erdoğan konuşuyor.

Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını 20 milyon dolara satmadın mı? Sen gidip İsrail'in önünde el pençe durmadın mı? 9 kişinin kanı yerdedir. Mavi Marmara'nın hakkını CHP ve Kılıçdaroğlu savunuyor. İsrail'e haber gönderiyorlar, biz biraz bağırıp çağıracağız ama idare edin. Biz bunu bilmeyiz. Biz mazlumun yanındayız.

Mavi Marmara'dan sonra ne diyordu? 3 şartım var diyordu. İsrail özür dilemeli, dilemedi. Ama sen İsrail'den tek sayfalık özür mektubu bile alamadın. Ben tazminat ödemem dedi. Hesabı açtılar, 20 milyon dolar para oraya bağış olarak yatırıldı. Gazze ablukası kalkmadan asla barış olmaz diyorlardı. Kalktı mı?

Duysun diye söylüyorum yanına isterse doktorunu da alsın. Bir adamın ağzında yalan yuva yapmışsa, o adamın bu memlekete faydası yoktur.

Erdoğan, bu ülkenin en büyük belası faizdir diyor. Doğru diyor. 15 yıldır kurtaramamış bundan sonra kurtaracak. Sen gideceksin, oraya aklı başında cebini değil, vatandaşı düşünen gelecek, faizi alaşağı edecek.
Ekonomide her kötülüğün anası faizdir, babası da Erdoğan'dır. Faizi düşür. Sen yönetiyorsun. Çekil koltuğundan bak bakalım faiz nasıl düşüyor. Faiz zengini daha zengin yazar.

15 yılda bir avuç tefeciye dışarıya ödedikleri faiz 150 milyar dolar.

ERDOĞAN'A KHK ÇAĞRISI

İbrahim Kaboğlu'nu bir KHK ile üniversiteden atıyorsun... Çıkar bir KHK, faizi sıfırladım de. Yapamaz çünkü tefecilere teslim olmuş durumda.

Diktatör bozuntusuna bir öneri daha yapalım. Çıkar bir KHK, her işveren 1 işçi alacak. Man Adası'nda parası olanlar da 5 işçi alacak.

AĞZINDAN BİR KELİME ÇIKMIYOR

Bu diktatör bozuntusu Giresun'a Ordu'ya gidiyor. Ağzından bir kelime 'fındık' çıkmıyor! Neden? Fındığı da yabancılara teslim etmek için yola çıktılar.

Fındık üretecisinin hakkını hukukunu sonuna kadar savunan CHP'dir.

Saray badem unuyla besleniyor, kilosu 87 lira. Bir kilo buğday 3 lira 75 kuruş.

Senin Sarayı'nda batsın, ahlakın da batsın...
Sarayın mutfağında şeker kullanılmıyormuş, beyefendi balla besleniyormuş.
Adamın şekerle ilgili yokki. Şeker fabrikalarını satacak balla beslenecek.
Ekmek bulamıyorlarsa, madem unlu pasta yesinler diyecekler.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 1. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 2. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 3. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 4. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 5. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 6. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 7. KISMI

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ 8. KISMI

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu