Selim Kotil: Karun değil, harun olacağız

Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, belediyenin bütçesinin har vurup harman savrulduğunu söyledi.

Selim Kotil: Karun değil, harun olacağız

Bağımsız Türkiye Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, belediyenin bütçesinin har vurup harman savrulduğunu söyledi.

Kotil, kendi dönemlerinde bu israfa son vereceklerini belirtti. Belediyenin bütçesinin yandaşa değil vatandaşa hizmet olacağını söyleyen Kotil “53 milyar lira bütçe var. Bu parayla İstanbullu abat olur.” İfadelerini kullandı

KARUN DEGİL HARUN OLACAĞIZ

İstanbul’daki israfa vurgu yapan Kotil: “Belediyede tam bir Karunluk dönemi yaşanmaktadır. Bu döneme başkanlığımda son vereceğim. Halkıma hizmet eden Harun olacağım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumları ve şirketlerinden bir tanesi bile kâr etmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük bütçesine sahip belediyesidir. Aldığı hazine yardımına ve İSKİ, İGDAŞ gibi kurumlar darphane gibi para basmasına rağmen kâr edemiyor. İSPARK’ın zarar etmesi tam bir komedi. Kısacası bu kadar para kaynağına rağmen Belediye zarar ediyor. Bu, matematik kurallarına da, fizik kurallarına da aykırı bir durumdur. İşte Harun olmak yerine Karun olmaya soyunursanız, sorunun cevabını çok kolay bulacağınızın altını çizerim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yandaş Ensar, TÜRGEV, TÜGVA ve Okçuluk Vakfı'na yaptığı desteğin toplam tutarının 847 milyon 592 bin lira olduğu ortaya çıktı. Bunun yanında futbol takımlarının belediyeler tarafından finanse edilmesi cabasıdır. Bunlar bilenenler bir de bilinmeyenleri düşünecek olursak, belediyede har vurup, harman savurulan bir yönetim şekli olduğunu açık ve seçik anlarız” dedi.

"HUZUR HAKKINI KALDIRACAĞIZ"

Belediye şirketlerinin dağıttığı huzur hakkını eleştiren Kotil: “Belediye şirketlerinde yöneticiler hem maaş alıyor hem de huzur hakkı alıyorlar. Haftada bir toplantıya geliyor, çayını içiyor, iki imza atıyor. Maaş alıyor, üstüne bir de ortalama 50 bin lira huzur hakkı parası alıyor. Bu yağmalara son vereceğiz.

Peki, bu savrulan paralar kimin parası? Belediyenin. Benim param, sizin paranız, bizim paramız. Ben bunu kabul etmiyorum. Bizim mantığımız Mustafa Kemal’in mantığıdır. Mustafa Kemal Atatürk "milletvekili maaşı, öğretmen maaşını geçmeyecek" dedi.

Bizim dönemimizde huzur hakkı almayacak kimse. Benim maaşım da öğretmen maaşını geçmeyecek. Bu paraları yandaştan alıp, vatandaşa vereceğim. Belediyede tam bir karmaşa söz konusudur. Biz Karunluk dönemine son verip, Lale Devri'nden Belediye'yi çıkarıp, kaynakları halkına hizmet için ayıran bir belediyecilik anlayışı ile Harun olacağız. Lale Devri Osmanlı’nın sonunu hazırladı, BTP Türkiye’nin teminatı olacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Türkiye