AKP'li belediyenin zabıtaları tezgaha saldırdı: "Belediye başkanının yeğeni var diye üzerini kapamaya çalışıyorlar"

Hatay’ın Hassa ilçesinde pazarcılık yapan Onur Mercan'ın eşi zabıta tarafından defalarca taciz edildi, tezgahlarına saldırıldı. Aralarında Belediye Başkanının yeğenin de olduğu söylenen zabıta ekibine ise yapılan suç duyurusuna rağmen işlem yapılmadı.

AKP'li belediyenin zabıtaları tezgaha saldırdı: "Belediye başkanının yeğeni var diye üzerini kapamaya çalışıyorlar"

GERÇEK GÜNDEM - MELİSA GÜLBAŞ

Hatay’ın Hassa ilçesinde ikamet eden ve pazarcılık yapan Onur Mercan 23 Eylül 2022’de pazar tezgâhında satış yaparken eşi Zeynep Mercan’ın, AKP’li Hassa Belediyesi’nin zabıta memuru N. G. tarafından tacize uğradığını ve belediye başkanının yeğeni İ. B.’nın da içinde bulunduğu kalabalık bir zabıta ekibi tarafından uzun süre darp edildiğini söyledi.

Eşinin defalarca zabıta memuru tarafından tacize uğradığını belirten Mercan, olayın içinde Hassa Belediye Başkanı olduğu için tacizin ve darp olayının üstünün örtülmeye çalışıldığını ifade etti.

Olayın üstünden yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen Mercan’ın verdiği dilekçe ve şikâyetler ise hala savcılığa intikal etmedi.

“ZABITA MEMURU EŞİMİ DEFALARCA TACİZ ETTİ”

Eşi Zeynep Mercan’ın zabıta memuru N. G. tarafından defalarca taciz edilip takip edildiğini söyleyen Onur Mercan, G.’i uyardığında zabıta müdürü ve memurları tarafından saldırıya uğradığını anlattı:

“Pazar yerinde N. G. adlı zabıta memuru eşimi defalarca taciz etti. G.’i çok fazla uyardım, ama dinlemedi hatta bize ve tezgâhımıza saldırdılar. Olay günü yani 23 Eylül 2022’de, aralarında AKP’li belediye başkanının yeğeni İ. B. ve belediyenin fotoğrafçısı T. Y.’ın da içlerinde bulunduğu zabıta ekibi bana, eşime ve ağabeyime saldırdı.

Belediye başkanının yeğeni İ. B. adlı zabıta müdürü bana vurdu ve çenemi sıktı. Beni tenha yere götürmeye çalıştılar. Pazarcı arkadaşlar da buna şahit. Eşim de darp edildi, sırtında ve bacaklarında yaralar var. Tezgâhımı yıkıp sebzelerimi ezdiler. Bize saldıran zabıta memurlarının birkaç tanesi de alkollüydü. Karakolda bunu söyledim ama alkol testi yapılmadı.”

“AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ YEĞENİ DE BİZE SALDIRANLAR ARASINDA”

Kendilerine saldıran zabıta ekibinin içinde AKP’li belediye başkanının yeğeni İ. B. olduğu için olayın üzerinin kapatılmaya çalıştığını belirten Mercan, zabıta müdürü B.’nın Mercan’ı defalarca eşi ve çocuklarına zarar vermekle tehdit ettiğini söyledi:

“Karakoldayken polisin yanında İ. B. ve diğerleri beni, eşime ve çocuklarıma zarar vermekle tehdit etti ama polis bu duruma hiçbir şey yapmadı. Polis de ifade sırasında konuşmamıza müsaade bile etmedi zaten. B. zabıta müdürü değil de emniyet amiri gibi davranıyor. Karakolda polislerin hepsi karşısında el pençe durdu. Zabıta müdürü polislere emir yağdırıp durdu, polislerin hepsi karşısında el pençe durdu. O gün normalde bizim nöbetçi mahkemeye çıkmamız gerekiyordu, çıkmadık, biz daha ifadelerimizi bitirmeden zabıtaların hepsi serbest bırakılmıştı. Zabıtalar hakkında idari ve adli hiçbir işlem yapmadılar. Hala görevlerine devam ediyorlar, hiçbir soruşturma açılmadı.”

“SİSTEMDE DARP RAPORLARIMIZ GÖRÜNMÜYOR”

Mercan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyenin fotoğrafçısı T. Y. bile o gün bize saldırdı. Anahtarı parmaklarının arasına alıp bize vurdu. Y.’ın ifadesi hiç alınmadı, karakola bile gelmedi. Ben, eşim ve ağabeyim darp edildik ama sistemde darp raporlarımız görünmüyor. Olay yeri tutanağını okuduğumda ise olay yerinde kameraların olmadığı yazıyordu. Ama olayı gören kameralar vardı. N. G.’in eşimi takip edip onu taciz ettiğini, M. G. adlı zabıtanın boğazımı sıktığını gösteren kayıtlar var ama hiçbiri işleme alınıp araştırılmadı.”

“POLİS HİÇBİR ŞEY YAPMADI”

Polislerin yanında bile İ. B. ve T. Y. tarafından darp edildiğini söyleyen Mercan, “Polisler olay yerindeyken, onlarca polis varken onların yanında bile İ. B. ve T. Y. bizi darp etti. Polis hiçbir şey yapmadı ve en az 4-5 ekip vardı, polisi ve ambulansı da arayan bendim. Beni ambulansa bindirmediler, hastaneye ekip arabasıyla götürdüler. Polislerin arasında B. ve Y.’ın bize vurduğunu bir market zincirinin kamerası kaydetti” ifadelerini kullandı.

N. G.’in birkaç kere diğer müşterilere de taciz niteliğinde davranışlar sergilediğine şahit olduğunu söyleyen Mercan, “Olaydan bir gün önce belediye binasına gittim fakat orada değildi, sorduğumda ise başkanının yeğeni olduğu için işe pek gelmediği cevabını aldım. Kadın bir komşumuz da bize bu zabıta yüzünden pazara artık hiç çıkmadığını söylemişti” dedi.

Mercan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zabıta memurları beni suçlamak için polis gelmeden önce kendi üstlerini yırtmışlar. Bunu gören tanıklar da var. Bize saldırmadan önce plan dahi yapmışlar. Dört kişi önden dört kişi arkadan saldıralım diye. Bunu duyan vatandaşlar da var. Olaydan sonra insanlar evime geçmiş olsun dilemek için geldiklerinde bize saldırmadan önce zabıtaların aralarında plan yaptıklarını ve bizi suçlu göstermek için kendi üstlerini yırttıklarını görmüşler.”

“SÜREKLİ EVİMİN ETRAFINDA DOLAŞIYORLAR”

Sürekli kendisinin ve ailesinin baskı ve tehdit altında olduğunu ifade eden Mercan, onlara saldıran zabıta ekibinin sürekli evinin etrafında dolaştığını söyledi:

“Pazartesi günü pazara çıktım ama o gün de arabamın önünü kestiler, beni pazara geçirmediler. Hala tacizleri devam ediyor. Sürekli evimin etrafında dolaşıyorlar. Ben hala pazara çıkamıyorum. Maddi zarar bir yana gerçekten psikolojimiz bozuldu. Sürekli baskı ve tehdit altındayız. Bana verdikleri zarar 10 bini geçti, biz zaten kıt kanaat geçiniyorduk ama şu an maddi durumu düşünecek durumda bile değiliz, korkuyoruz.”

Etiketler
Hatay Saldırı Taciz