Gülşen'in tutuklanması AKP İl Başkanı Öz'ün sözlerini hatırlattı: Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız? Ne yapayım biz de imam hatipli değiliz

Gülşen’in sözlerinden sonra AKP’li il başkanı Öz'ün İmam Hatipliler ile ilgili sözleri yeniden hatırlandı. İmam hatiplilere ayrıcalık isteyen bir partiliye Öz, “Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız?” diye tepki gösterdi.

Gülşen'in tutuklanması AKP İl Başkanı Öz'ün sözlerini hatırlattı: Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız? Ne yapayım biz de imam hatipli değiliz

Sanatçı Gülşen'in İmam Hatiplerle ilgili sözlerinden sonra tutuklanması ve hapse girmesinden sonra AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün katıldığı bir programdaki sözleri yeniden gündem oldu.

“MİLLİ GÖRÜŞÇÜLÜK, YAHUDİLİK GİBİ ANADAN DOĞUNCA MI OLUYOR?”

Mehmet Emin Öz'ün aylar önce AKP Aziziye İlçe teşkilatı ile yaptığı toplantıda İmam Hatipliler ve Milli Görüşçüler hakkında, “Şu şunun adamı, şu imam hatipli, böyle bir şey olabilir mi? Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Neyse bu imam hatiplik. Bir şey söylüyorsun, diyor ki o milli görüşçü değil. Ne yapalım milli görüşçülük, Yahudilik gibi anadan doğunca mı oluyor?” ifadelerini kullanmıştı.

“SANA BU YAPILAN NEYSE, SENİ NASIL KIRIYORSA ONLARI DA KIRIYOR”

Ramazan Eles’in haberine göre; bir parti üyesinin “İmam hatiplilere biraz daha denge özen gösterilmesi gerekmez mi?” sorusuna da tepki gösteren Öz, şöyle konuştu:

“Bakın ben kötü anlamda söylemiyorum. Gidip Palandöken’de filan okulu imam hatip yapalım diye ortalığı velveleye veren hacı abilerimize şunu diyorum: Peki diğer okulların çocuklarını nereye göndereceğiz? Onlar da bizim çocuklarımız değil mi? Sana bu yapılan neyse, seni nasıl kırıyorsa onları da kırıyor.”

“KERBELA’NIN ÖCÜNÜ ALMAYA ÇALIŞAN GRUPLAR GİBİ BİZDEN ÖÇ MÜ ALACAKSINIZ?”

Kendisinin imam hatip mezunu olmadığını da ifade eden Öz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birisi böyle bir ayrımcılık yaptı mı bu sefer ben geriliyorum. Ne yapalım biz imam hatipli değiliz diye Müslüman değil miyiz kardeşim. Ben imam hatipli değilim ama ben imam hatiplilerin tarzını, Kuran anlayışını, okumasını beğenmiyorum. Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız? Ne yapayım biz de imam hatipli değiliz. Bir gariban işe daha uygun ama öbürü diyor ki imam hatipliyim. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?”

GÜLŞEN NE DEDİ?

Sanatçı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun 30 Nisan'da verdiği bir konser sırasında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasının ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla tutuklandı.

Kamuoyuna ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Gülşen yaşadığı sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır.

Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum.

Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım..."

Etiketler
Gülşen