Rütbeleri sökülen Sabri Uzun: FETÖ'nün 150 milyar dolar varlığından ne kadar harcama yaptılar da bizim başımıza çorap örüyorlar

Rütbeleri sökülen Sabri Uzun, FETÖ'nün 150 milyar dolar varlığı olduğunu belirterek, "Bana kadroları bir şey yapamadı da bu 150 milyar dolar paradan ne kadar harcama yaptılar da bizim başımıza çorap örüyorlar" dedi.

Eski Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı’nın ve Sabri Uzun’un, yaptıkları açıklamalar nedeniyle, İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda rütbeleri söküldü.

Sabri Uzun’un, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını eleştirmesi, Hanefi Avcı’nın da Selahattin Demirtaş gibi milletvekillerinin tutuklanmasının doğru olmadığını söylemesi, iki emekli emniyet müdürünü hedef tahtasına oturttu. İki emniyetçinin ihraç gerekçesinde ise “terör örgütlerine iltisaklı oldukları” gerekçesi ileri sürüldü. Ancak hangi örgüt olduğu belirtilmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla rütbeleri sökülen ve FETÖ’yle mücadelede öne çıkan isimlerden olan emekli emniyet müdürleri, dün akşam Halk TV’de yayımlanan Açıkça programına konuk oldu.

150 MİLYAR DOLAR ÇIKIŞI: NE KADAR HARCAMA YAPTILAR DA BİZİM BAŞIMIZA ÇORAP ÖRÜYORLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi’nin eski başkanlarından Sabri Uzun, ‘FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçundan 26 Nisan 2019’da tutuklanmış, bir süre sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Uzun, yargılamanın sonucunda ‘FETÖ’den yargılandığı davada beraat etti.

Programda yaşadıklarını anlatan Sabri Uzun, şu ifadeleri kullandı:

“İn kitabımda, FETÖ’nün 1 milyon civarında taraftarı olduğunu, 150 milyar dolar civarında da bir varlıklarının olduğunu yazmıştım. Bana kadroları bir şey yapamadı da bu 150 milyar dolar paradan ne kadar harcama yaptılar da bizim başımıza çorap örüyorlar, orasını bilmiyorum.”

“YAZDIĞIM KİTAP TÜRKİYE TARAFINDAN ABD’YE DELİL OLARAK GÖNDERİLDİ NASIL FETÖ’YLE MÜCADELE EDİLDİĞİNİ DE BU ORTAYA KOYUYOR”

Sabri Uzun, FETÖ yapılanmasını anlattığı İn kitabının, İngilizceye çevrilerek, ABD’ye FETÖ lideri Fethullah Gülen’in iadesi için gönderilen dosyaya delil olarak koyulduğunu söyledi. Uzun, şunları kaydetti:

“Benim yazdığım İn kitabı, Dışişleri Bakanlığı’nın FETÖ konusundaki avukatı tarafından İngilizce çevrildi ve Amerikan mahkemelerine delil olarak sunulduğunu duydum. Bir bakar mısınız ya, adamın kendisi Fethullahçı yazdığı kitap da Fethullah’ın adamlarının veya kendisinin iadesi için Türkiye tarafından delil olarak kullanılıyor. Buna ters taraftan baktığın zaman, ABD mahkemelerine sunduğunuz delili kendiniz çürütüyorsunuz. Nasıl FETÖ’yle mücadele edildiğini de bu ortaya koyuyor.”

AVCI: TEKRAR TUTUKLANABİLİRİM

Hanefi Avcı ise daha önce FETÖ tarafından tutuklandığını, 11 kez meslekten ihraç edildiğini söyledi. Avcı, Fethullahçılara karşı mücadele ettiğini belirterek, meslekten ihraç edilme kararlarının hepsinin bozulduğunu belirtti.

Avcı, programdaki gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye’de süreçlerin bazen anormal işlediğini ve tekrar tutuklanabileceğini kaydetti.

Etiketler
Dolar FETÖ Kadro Para