CHP'li Hamzaçebi'den İçişleri'ne tepki: İBB'yi yıpratmaya çalışıyorlar, vatandaşımız her şeyin farkında!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlattığı 'teftişi' yorumladı. Yükselişi durdurmak için İBB'nin yıpratılmaya çalışıldığını belirtti, vatandaşların her şeyin farkında olduğunu söyledi.

CHP'li Hamzaçebi'den İçişleri'ne tepki: İBB'yi yıpratmaya çalışıyorlar, vatandaşımız her şeyin farkında!

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle teftiş başlattı.

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden belediyeye Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİYADER) referansıyla işe alındığı iddia edilen kişilere yönelik soruşturma başlatıldığı belirtilerek bir de 'tablo' paylaşıldı.

Gelişme kamuoyunda tepki çekerken, ana muhalefet partisi CHP'den birçok siyasi sert eleştiriler yöneltti.

Bugün FOX TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, şunları söyledi:

'TAMAMEN SİYASİ BİR PROPAGANDA'

"Tamamen siyasi bir propaganda. Amaç belediyeyi yıpratmaktır. Belediyelerimiz gerçekten çok başarılı hizmetler veriyorlar. Pandemi sürecinde sosyal belediyeciliğin örneklerini verdiler. Yaptıkları hizmetler... Bunların hepsi toplum tarafından beğeniliyor. Bu yükselişi durdurmak için aslı astarı olmayan, kafa karıştırıcı adımlar atmak istiyorlar ama vatandaşlarımız her şeyin farkında."

Etiketler
Akif Hamzaçebi İstanbul İçişleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi