Fuat Oktay'dan MGK bildirisi savunması: 'Otel koridorlarında görüştüğünüz yabancı dostlarınızdan haber mi var?'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'deki konuşmasında MGK bildirisinde yer alan ekonomi başlığı hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Fuat Oktay'dan MGK bildirisi savunması: 'Otel koridorlarında görüştüğünüz yabancı dostlarınızdan haber mi var?'

25 Kasım'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MGK toplantısının ardından bir bildiri yayınlanmış, bildiri de ekonomik kriz de yer almıştı.

MGK bildirisindeki 'ekonomi' ifadelerine özellikle muhalefetin eleştirileri sürerken; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eleştirilere yanıt verdi.

''EKONOMİ, GÜVENLİK POLİTİKALARIMIZIN TARTIŞILMAZ ENSTÜRMANIDIR''

Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri hakkında TBMM'de konuşan Oktay, ''25 Kasım'da gerçekleşen MGK toplantısı bildirisinde 'ekonomik tehditlerin değerlendirildiği' ifadesi eklendi. Bu güvenlik konseptini tam da olması gerektiği gibi tüm boyutları ile ele aldığımızın göstergesidir. Ekonomi güvenlik politikalarımızın tartışılmaz enstürmanıdır. Son zamanlardaki bütün dünyadaki tedirginlik arz güvenliği ile ilgili değil midir?'' dedi.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

''Bağımlı bir ekonomi ile tam anlamıyla ayakları yere basan güvenlik politikalarını hayata geçirmek mümkün değildir. Ekonomi güvenliğine dört elle sarıldığımızı gösteren bu bildiri, tüm milletimizin haklarını koruma irademizi gösteriyor'' ifadelerini kullanan Oktay, ''Bundan bile nem kaptığınıza göre, milletimizden birşeyler mi gizlilyorsunuz? Otel koridorlarında görüştüğünüz yabancı dostlarınızdan haber mi var? '' diyerek muhalefete de yüklendi.

Etiketler
Fuat Oktay TBMM