Muhalefete uzanan sopa... Sahnede hangi Çakıcı var

Çakıcı’nın muhalefete yönelik tehdidi ilk değildi. Cezaevinden tahliye olduktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı hemen her açıklamayla hedef tahtasına birini/birilerine oturttu. İşte Çakıcı'nın yakın zamanda yaptıkları...

Muhalefete uzanan sopa... Sahnede hangi Çakıcı var

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye’de dün yaşanan döviz kurunun artması, “Kara Salı” olarak adlandırıldı. Piyasalardaki hareketlilikle döviz kurları rekor üstüne rekor kırdı.

Vatandaşın geçim sıkıntısını arttıran ekonomik tabloyu protesto etmek için ülkenin farklı noktalarında eylemler vardı.

Polisin müdahale ettiği eylemlerle ilgili ‘‘iktidarın sopası’’ son zamanlarda adı sıklıkla gündeme gelen Alaattin Çakıcı’dan geldi:

“Batı ve okyanus ötesinin 15 Temmuz'da FETÖ'cüleri devreye sokarak ülkemizde vatan hainlerine ihtilal yaptırmak istediğini aziz milletimiz bilmektedir.

Aylardır Türkiye'nin ekonomik kodlarıyla oynayan Batı ve Okyanus ötesi ile onların Türkiye'deki yerli işbirlikçileri doları yükselterek hükümeti ve Cumhur İttifakı'nı yıpratmak istemekte, vatana ihanet eden belirli odakları devreye sokarak vatandaşımızı sokağa döktüren ve onların uluslararası patronlarının bu uğraşlarının boşa çıkarılacağını sağduyu sahibi milletimiz bilmektedir.

Sokağa çıkan vatandaşlarımıza CHP ve HDP'nin uluslararası provokatörlerinin bu kışkırtmasına fırsat vermeyiniz. Devlet sahipsiz değildir. Devletinize Lütfen güveniniz."

Çakıcı’nın muhalefete yönelik tehdidi ilk değildi. Cezaevinden tahliye olduktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı hemen her açıklamayla hedef tahtasına birini/birilerine oturttu.

Cumhur İttifakı’nın ortaklarının susmayı tercih ettiği yerde onun sesi yükseldi. 90’ların karanlık günleri, onun gölgesiyle tekrar hatırlanır oldu…

BAHÇELİ’NİN TAHLİYE İSTEĞİ

Çakıcı, hayatını silahla geçiren biri oldu.

Dört yaşında elinde silahla bir ağacın önünde verdiği poz ömrünün kalanını gösteriyor. Babası Ali Çakıcı’nın İstanbul’un önemli kabadayılarıyla birlikte anılması, Alaattin Çakıcı’nın kaderini de çizdi.

12 Eylül’den önce Kağıthane Ülkü Ocak Başkanlığı yapan, 90'lı yıllarda siyaset - mafya ilişkilerinde sıkça gündeme gelen Çakıcı'nın -bir zamanlar mesafeli olsa da son zamanlarda- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle yakın ilişkisi biliniyor.

Çakıcı, tutuklu olduğu zaman hastanede tedavi görürken Bahçeli ziyarete gitmişti. Bahçeli, ziyarette çekilen fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaşmayı unutmamıştı.

MHP’nin geçen yıl gündeme getirdiği “af yasasında” da Çakıcı’nın adı sıklıkla geçti. Muhalefet, yasanın Çakıcı’yı hapisten kurtarmak için çıkarıldığını söyledi. MHP tarafından bu iddia düşük perdeden yalanlansa da yasayla birlikte ilk çıkanlardan biri Alaattin Çakıcı oldu.

Tahliye sonrası Çakıcı’nın ilk ziyaret noktası MHP Genel Merkezi oldu. Bahçeli’yi makamında ziyaret etti, fotoğrafı “Değerli ağabeyim” nitelemesiyle paylaştı.

TEHDİT LİSTELERİ

Kimi zaman eylemcileri kimi zaman siyasileri hedef aldı. Adeta muhalefete doğrultulan yeni sopa gibiydi.

HDP’nin eski eş genel başkanı Sezai Temelli’ye yönelik tehditkar sözleri hafızalarda hala tazeliğini koruyor:

“Devlet Bahçeli’yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli’ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye’nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar.”

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde tutuklu bulunduğu cezaevinden mektupla tehdidini duyurdu Çakıcı. Mektubunda, “Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim” ifadesini dedi ve HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da adını anarak, talimat vermesi halinde cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürdü.

Çakıcı’nın sözlü hışmına uğrayanlar elbette sadece siyasetçiler değildi hedef tahtasına koydukları arasında gazeteciler de vardı:

“Ömrümde zarar vereceğim adama hep önceden haber verdim. Başka ABD ve FETÖ'ye hizmet eden 24 Haziran seçimlerinde şer ittifakını destekleyen KARAR gazetesi sahibi Mehmet Aydın başta olmak üzere; İbrahim Kiras, Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı, Ali Bayramoğlu. Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerime 'abi vur de vuralım öl de ölelim' diyenlere kim beni seviyorsa çağrımdır. Yerine getirilsin.

Elif Çakır kadın olduğu için ona dokunmayın! İnsan eleştirir ama küstah kelimesini onun bunun piçleri kullanır. Bu işten geriye dönen Alaattin'in anası kahpe olsun. Daha evvel de söyledim. Bu ülkede kimin gücü varsa beni öldürebilir.”

Hiç şüphesiz neredeyse düzenli olarak Çakıcı’nın saldırılarına hedef olanlar da var. Bu listenin en birinci kişisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Çakıcı, CHP liderinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” sözleri nedeniyle sosyal medya hesabından “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli'yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” ve “kazığa oturturum” gibi tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik “mafya bozuntusu” sözlerine kızan Çakıcı, Kılıçdaroğlu’nu tekrar tekrar tehdit etti.

KİM BU ÇAKICI?

80’li yıllardan beri Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Alaattin Çakıcı kim? Muhalefetin dediği gibi ‘mafya’ mı yoksa Bahçeli’nin söylediği gibi “dava arkadaşı” mı? Ya da kendisinin defalarca iddia ettiği gibi “devletle birlikte çalışan bir vatansever mi”?

Hakkında verilen çok sayıda mahkeme kararı var.

Dünya “organize suç örgütü lideri” olarak tanıyor. O ise yaptığı çeşitli açıklamalarda, devletin istihbarat kurumlarıyla birlikte çalıştığını, devleti koruduğunu söylüyor.

Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savunup "ama bizdekilerin cılkı çıkmış" diye ifade eden birisi.

2007 yılında, NTV’de bir programa konuk olan MİT’in eski Yurt Dışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş’in, Alaattin Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa..." sözleri, Çakıcı’nın ifadelerinin altının boş olmadığını gösteriyor.

90’LARIN YANSIMASI

Sedat Peker, hakkında başlatılan soruşturmayı öğrenip yurtdışına çıktığında takvim yaprakları 30 Kasım 2019’u gösteriyordu. Çok değil birkaç ay sonra 15 Nisan 2020’de Alaattin Çakıcı tahliye edildi.

Alaattin Çakıcı, tahliye olduktan sonra zamanının bir kısmını Bodrum’da geçirdi.

Bir gün sosyal medyada yayımlanan fotoğraf, Türkiye’nin gündemine oturdu. Fotoğrafta, Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken, Alaattin Çakıcı ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar görünüyordu.

Fotoğraf Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen Yalıkavak Marina’da çekilmişti.

90’lı yılların aktörleri fotoğrafta kendilerini yeniden gösteriyordu. Ha keza Engin Alan hariç diğer isimler Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündemden hiç düşmediler.

HANGİ ÇAKICI

Türkiye, “ben bu filmi izlemiştim” hissiyle olan bitene bakarken geçmişin aktörleri yeniden sahneye çıktılar.

Yazının başında aktardığımız tehdidi dillendiren Çakıcı hangisi?

Muhalefetin dediği gibi bir mafya mı?

Bahçeli’nin dava arkadaşı mı?

Kendisinin söylediği gibi devletle birlikte çalışan birisi mi?

Yoksa son zamanları popüler nitelemesi olan iş insanı mı?

Anlaşılan bu sorunun yanıtını; siyasetin dengeleri verecek.

Etiketler
Cezaevi Muhalefet Tahliye