İYİ Parti kulislerini hareketlendiren buluşma

Fethiye’de 4 dönem Belediye Başkanlığı yapan Behçet Saatcı ile İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın bir araya geldi.

İYİ Parti kulislerini hareketlendiren buluşma

İYİ Parti'den istifa eden isim, buzları eritti. Fethiye’de üst üste 4 dönem Belediye Başkanlığı yapan Behçet Saatcı ile İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın bir araya geldi.

Odatv'den Murat Sökdü'nün haberine göre, Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Muğla’da ittifakları eleştiren Saatcı, İYİ Parti’den istifa ederek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılmıştı. Saatcı ve Akalın'ın yemekte bir araya gelmesi ve İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'ın sosyal medya hesabından Saatcı'yı etiketleyerek, "Merak etmeyin Türkiye İYİ olacak" notu düşmesi "Aykırı Başkan Behçet Saatcı İYİ Partiye mi dönüyor" yorumlarını beraberinde getirdi.

Her iki isimde sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda sıcak mesajlar verdi. İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, “Fethiye’de değerli ağabeyim @behcetsaatci ile günü sonlandırdık. İki Türk Milliyetçisi olarak Türkiye’nin yarınlarını konuştuk... Merak etmeyin Türkiye İYİ olacak ...” mesajını verirken, Behçet Saatcı ise , “Dostum, Kardeşim, İyi Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tolga Akalın ile bir dost sofrası paylaştık.”ifadelerini kullandı.

İYİ Parti kulislerini hareketlendiren buluşma - Resim : 1

Odatv’nin konuştuğu kaynaklar da, görüşmeyle iki tarafın buzları erittiğini söyledi.

'Muğla’daki gibi ittifak olmaz'

29 Mart yerel seçimlerinde Muğla’da ittifakları eleştirerek “böyle ittifak olmaz” diyerek İYİ Parti ile yollarını ayıran Behçet Saatcı, “İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener'e ittifak yapma zorunluluğumuz olduğunu, en fazla dikte edenlerden biri benim. Adalet ve Kalkınma Partisi’yle, Milliyetçi Hareket Partisi ittifak yapınca, İYİ Parti ve CHP'nin ittifakını en fazla savunanlardan birisi benim. İttifak olmalıydı ancak Muğla'daki gibi ittifak olmaz." açıklamalarında bulunmuş ve İYİ Parti’den istifa ederek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olmuştu. Muğla’da yerel seçimlere İYİ Parti ve CHP kendi adayları ile girmişlerdi.

İYİ Parti kulislerini hareketlendiren buluşma - Resim : 2

Etiketler
İYİ Parti Fethiye Kulis Seçim