Ömer Faruk Gergerlioğlu: Beyaz Torosların yerini siyah Transporter aldı

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te, 11 aydır kayıp olan Yusuf Bilge Tunç'un akıbetini sordu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Beyaz Torosların yerini siyah Transporter aldı

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu geçtiğimiz yıl 13 Şubat'ta kaçırılan ve aylar sonra emniyette ortaya çıkan 7 kişiye yapılan işkenceleri anlattı.

"Beyaz Torosların yerini siyah Transporter'ler aldı" ifadesini kullanan Gergerlioğlu TBMM bahçesinde, kaçırılan kişilerden 11 aydır haber alınamayan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra ailesini geçindirmek için toptancıda çalıştığı sırada ortadan kaybolan eski Sanayi Bakanlığı çalışanı Yusuf Bilge Tunç'un nerede olduğunu sordu.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Tunç'un ailesinin kaçırıldığı ilk gün emniyete başvurduğunu fakat mobese kayıtlarının incelenmediğini, olayın üzerinden 10 ay geçtikten sonra inceleme başlatıldığını kaydetti.

Kaçırılan kişilerin yaklaşık 30'ar kilo verdiğini aktaran Gergerlioğlu, bu kişilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ortaya çıktığını ve sadece iki kişinin işkenceye uğradıklarını anlattığını belirtti.

Gergerlioğlu, İçişleri Bakanlığının kaçırılan kişilerin polis yelekli kişilerce kaçırıldığı bilindiği halde, yaşananlar hakkında bilgilerinin olmadığı cevabı aldığını açıkladı

Etiketler
Ordu HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu