CHP'li Torun: Denetime değil cezaya geliyorlar

CHP Genel Merkezi, belediyelerde müfettiş denetimlerinin artması üzerine bir hukuk komisyonu kurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Denetim için değil, ceza için geliyorlar. Bunlara karşı çalışmalar yapacağız” dedi

CHP'li Torun: Denetime değil cezaya geliyorlar

CHP'li belediyelerde İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimleri arttı. Bunun üzerine CHP Genel Merkezi'nde, denetimlere karşı yürütülecek hukuki mücadele stratejisini belirlemek için hukukçu milletvekilleri ve partililerin yer aldığı bir komisyon kuruldu.

Komisyon, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında oluşturuldu. Komisyonun, son günlerde CHP’li belediyelerde artan "hukuk dışı baskılara" karşı çalışacağı ifade edildi. Komisyonda Genel Başkan Yardımcılarının yanı sıra İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Milletvekili Murat Bakan, avukatlar Çağlar Çağlayan, Ömer Koçak, İbrahim Pınar, Murat Aydın ve Doğuşcan Aydın Aygün görev alacak. Komisyon, müfettiş soruşturmalarına ilişkin savunma hazırlamakla da görevli olacak.


ADİL DAVRANMIYORLAR

CHP'li belediyelere yönelik baskıların arttığını, müfettiş atamalarından çekinmediklerini ancak bunun bir baskı aracı olarak kullanılmasını kabul edemeyeceklerini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "Konularında uzman hukukçu partililerimiz komisyonda olacak. Belediyelerimize yönelik hukuksuz, haksız, temelsiz baskılar, soruşturmalar yapıldığı zaman biz de süreci takip edecek, gerekli savunmaları da hazırlayacağız. Belediyelerimizin başarıları saray iktidarını korkutuyor. Müfettişlerin adil davranamadığını bildiğimiz için böyle bir komisyona ihtiyaç duyduk" dedi.

ANINDA MÜDAHALE EDECEĞİZ

CHP’li Torun ise "İktidar, yerel yönetimlere inanılmaz baskılar yapıyor" dedi. Komisyonun baskı ve soruşturmalara "anında" müdahale edeceğini anlatan Torun, "Komisyon, olabilecek bir hukuksuzluk anında hemen devreye girmek için oluşturuldu. Bugüne kadar yapılan hukuksuzlukları da değerlendiriyoruz. Bazı belediyelerimizde salt denetim için değil, ceza için incelemeler yapılıyor. Bunlara karşı çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Etiketler
Seyit Torun CHP Genel Merkezi