Erdoğan'dan IMF açıklaması: Boyun eğmeyeceğiz

Erdoğan IMF iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan IMF açıklaması: Boyun eğmeyeceğiz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye'nin IMF ile görüştüğü iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle oldu:

Türkiye Cumhuriyeti devleti şartlar ne olursa olsun her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi sağlık, gıda temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılayabilecek güce sahiptir. Bugüne kadar 4,5 milyona yakın vatandaşımıza doğrudan nakit desteği sağladık, sağlıyoruz. İstihdamın devam etmesi için kısa çalışma ödeneğini devreye soktuk. 2 milyon başvurunun 700 bini sonuçlandırıldı. Bundan yararlanamayan vatandaşlarımıza da 1170 lira maaş desteği vereceğiz.

- Kredi Garanti Fonu destekli işe devam finansmanı için yapılan başvurular 66 bini aştı. Ücretsiz izne çıkarılmış olan çalışanlarımıza aylık 1170 lira maaş desteği vereceğiz.

Hazine arazilerinden ekilebilir olanları tarıma kazandırmak için ilgili kuruluşlarımız hazırlıklara başladı. Özel bankalar bu süreçte hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar. IMF programı başta olmak üzere, ülkemizi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Kampanyamıza şu ana kadar yapılan bağış tutarı 1 milyar 612 milyon lira olmuştur.

Evde kalın, sabredin, kurallara uyun' derken nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldığınızı elbette biliyoruz. İnşallah az kaldı, atalarımızın dediği gibi 'Kara gün kararıp kalmaz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye