Erol: Anaların sesini önce devlet duymalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Çocukları kamu görevlisi olarak görev yaparken PKK terör örgütünce kaçırılan ve yıllardır PKK’nın elinde olan bu memurlarımızın analarının sesini önce devlet duymalıdır” dedi.

Erol: Anaların sesini önce devlet duymalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütünün çocuklarını kaçırdığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelerin sesine kulak verilmesi gerektiğini ifade etti.

Erol, "Çocukları kamu görevlisi olarak görev yaparken PKK terör örgütünce kaçırılan ve yıllardır PKK’nın elinde olan bu memurlarımızın analarının sesini önce devlet duymalıdır” dedi.

“ANALARIN SESİNİ ÖNCE DEVLET DUYMALIDIR”

Diyarbakır’da HDP önünde eylem yapan annelerin dışında görmezden gelinen, yok sayılan annelerinde olduğunu belirten Erol, ”Analarımız PKK’nın zorla veya kandırarak çocuklarının terör örgütüne katılmalarına isyan ederek haklı taleplerini dile getiriyorlar. HDP İl Başkanlığı önünde sesini duyurmaya çalışan analarımız dışında, Diyarbakır’ da eylem yapan yıllardır görmezden gelinen, yok sayılan, ihmal edilen başka analar da var. Çocukları kamu görevlisi olarak görev yaparken PKK terör örgütünce kaçırılan ve yıllardır PKK’nın elinde olan bu memurlarımızın analarının sesini önce devlet duymalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci önceliği vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve üniter devlet yapısını korumaktır. Bu amaca hizmet eden kamu görevlisi vatan evlatları bugün PKK’nın elindedir. Büyük devlet, bu vatan evlatlarını kendi kaderine terk edemez, etmemelidir. Devlet her türlü riski alarak bu duruma son vermelidir. FETÖ terör örgütüne karşı dünyanın her yerinde başarılı operasyonlar yapan MİT, bu kamu görevlilerinin kurtarılmasıyla ilgili neden bugüne kadar sessiz kalmıştır” diye konuştu.

“ANALARIMIZ EVLATLARINI ORADA ARAMAMALIYDI”

PKK terör örgütünün elindeki kamu görevlisi gençlerimizin analarının çocukları için HDP önünde eylem yapmasını devletimiz adına üzüntüyle karşılıyorum diyen Erol şunları aktardı;

“Bu analarımız haklarını, evlatlarını oralarda aramamalıydı. Devlet kendi kamu varlığını ve düzenini koruyan bu yiğitler için her şeyi yapabilme iradesini göstermeliydi. PKK terör örgütünün elindeki bu kamu görevlilerinin kurtarılmasıyla ilgili gerekirse onlarca şehit vermeyi bile göze alarak Türkiye Cumhuriyetin askerini polisini kimse kaçıramaz ve elinde tutamaz kararlılığı gösterilmeliydi. Çocuklarını arayan tüm anaların selam ve saygıyla ellerinden öperim.”

Etiketler
Elazığ Milletvekili PKK Urla Gürsel Erol