Bakanlıktan İstanbul'daki koronavirüs vakası hakkında açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Tıp Fakültesi'nde ortaya çıkan koronavirüs hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan İstanbul'daki koronavirüs vakası hakkında açıklama!

Çin'in Wuhan kentinden yayıldığı söylenen ve tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs İstanbul'da ortaya çıktı. Çin'den İstanbul'a gelen 6 yaşındaki Çinli çocukta İstanbul Tıp Fakültesi'nde koronovirüs tanısı koyulduğu öğrenilmişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'daki söz konusuya vakaya ilişkin "Sonuç çıkmadığı için, bu dönemde gözetim altında tutulduğunu ancak hastanın durumunun ciddi olmadığını, yüksek ateşli tablonun sürmediğini çok rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ'NDEKİ VAKA HAKKINDA AÇIKLAMA"

Klinik olarak, bir bulgu olarak mevsimsel grip olarak doktor arkadaşların düşündüğünü belirtmek istiyoruz. Sonuç çıkmadığı için, bu dönemde gözetim altında tutulduğunu ancak hastanın durumunun ciddi olmadığını, yüksek ateşli tablonun sürmediğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. Klinik takibin de önemli olduğunu, bu klinik takibin de yakın takiple hassasiyetle takip edildiğini söylemeliyim. Mevsimsel grip tablosu olarak görüldüğünü ifade etmek istiyorum. Sonuç çıktığında da biz açıklamaları şeffaf bir şekilde yapmış olacağız.

Etiketler
Koronavirüs Bakanlık Fahrettin Koca