6'lı masa çıkışıyla gündem olan Nihal Bengisu Karaca: 'Bir dönem, AKP kitlesine konuşmuşsanız oranın tapulu malıymışsınız gibi bir muamele var'

AKP'ye ve iktidara yakınlığı ile bilinen ancak son dönemde iktidara muhalif bir noktada duran Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, ''6’lı masa kimi aday gösterirse o kişiyi destekliyorum'' ifadeleri hakkında konuştu.

6'lı masa çıkışıyla gündem olan Nihal Bengisu Karaca: 'Bir dönem, AKP kitlesine konuşmuşsanız oranın tapulu malıymışsınız gibi bir muamele var'

Yakın döneme kadar AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve Gezi Eylemleri sırasında ortaya atılan Kabataş yalanına ilişkin ''Gezicilerin başörtülü anneye saldırı görüntüleri var. Görüntüleri izledim'' diyen Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın ''Ben bu seçimde 6’lı masa kimi aday gösterirse o kişiyi destekliyorum. Aydın mesuliyeti gereği de bunu şimdiden ilan ediyorum'' sözleri tartışma konusu oldu.

''BİR DÖNEM AKP KİTLESİNE KONUŞMUŞSANIZ...''

Karaca ortaya çıkan tartışmaların ardından T24'den Candan Yıldız'ın sorularını yanıtladı.

''Bir dönem, AK Parti kitlesine konuşmuşsanız oranın tapulu malıymışsınız gibi bir muamele var'' ifadelerini kullanan Karaca, "Mahallen belliyse tarafın da bellidir" gibi bir yaklaşımın yanlış olduğunu ve Altılı Masa'da kendi dünya görüşünü de temsil eden partilerin bulunduğunu söyleyerek "Belli bir dünya görüşüne sahipsen partin de bellidir gibi bir yaklaşım var. Siyasi partiler bir mezhep midir, din midir? Değildir. Ben, durduğum yerde duruyorum etrafımdaki hayat dönüyor. Şu an değer verdiğim kavramlara uygun düşen yer burası dediğimde kabul etmiyorlar. Yer değiştirenlerin kendileri olduğunu kabul etmiyorlar" diye konuştu.

Etiketler
Nihal Bengisu Karaca Muş Habertürk