Akşam yazarı 'büyük oyunu' gördü: Gülşen'in sözleri psikolojik harp ürünü

Hükümete yazan yazarlardan Kurtuluş Tayiz, Gülşen'in tutuklanmasına gerekçe gösterilen sözlerinin ardındaki "büyük resmi" gördü. Tayiz'e göre, Gülşen'i 'Beyaz Türkler' finanse ediyor ve sözleri psikolojik harp ürünü...

Akşam yazarı 'büyük oyunu' gördü: Gülşen'in sözleri psikolojik harp ürünü

Sanatçı Gülşen’in tutuklanması medyada en çok ele alınan konuların başında geliyor.

Hükümete yakın Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, yazısında Gülşen’in açıklamalarının arkasında başkalarının olduğunu ileri sürdü.

“Gülşen'in söz konusu infiale sebep olan aşağılık sözleri de rastgele edilmiş değil” iddiasında bulunan Tayiz, “Toplumun büyük bir kesimini böylesine aşağılıkça bir şekilde ‘sapıklıkla’ suçlamak ancak psikolojik harp ürünü siyasi bir söylem ve eylem olabilir” ifadelerini kullandı.

“FİNANSE EDEN KESİM BEYAZ TÜRKLER, SÖZLERİ PSİKOLOJİK HARP ÜRÜNÜ”

Tayiz, yazısını şöyle sürdürdü:

“Kuşkusuz, bu zihniyeti "sanatçı" adı altında meşrulaştırıp finanse eden kesim Beyaz Türklerdir. Gülşen, onların zihin dünyasına karşılık gelerek kendisini aynı zamanda parlatmaya çalışıyor.

Kimse ekonomik ve kültürel bir sınıfa dayanmaksızın böyle ağır laflar edemez. Gülşen'e de bu cesareti Beyaz Türklerin kokuşmuş dünyası veriyor.

Her ne kadar Gülşen'in bu sözleri Beyaz Türkler gibi kesimin zihniyet dünyasıyla örtüşüyor olsa da siyaset ve toplum gündemini hedef alan, psikolojik harp ürünü bir çıkıştır. Arkasındaki güç merkezlerini görüp amaçlarını deşifre etmek en doğru olandır. Siyasetin ve medyanın yapması gereken budur.”

Etiketler
Gülşen