Cumhuriyet’ten sendikal faaliyetlerde bulunan sekiz gazeteci kovuldu; Genel Yayın Yönetmeni 'haberim yok' dedi

Cumhuriyet Gazetesi'nden 8 gazetecinin sendikal faaliyetlerde bulunması nedeniyle kovulması sonrası gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet’ten sendikal faaliyetlerde bulunan sekiz gazeteci kovuldu; Genel Yayın Yönetmeni 'haberim yok' dedi

Cumhuriyet gazetesi ile TGS arasında yapılan toplu sözleşmenin ardından bugün 8 gazetecinin işten çıkarıldığı haberi konuşulmaya devam ediyor.

Gazetecilerin sendikal faaliyetlerde bulunan kişilerden oluştuğu belirtilirken; gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

''BİLGİM VE ONAYIM DIŞINDA''

İşten çıkarmaların kendisinin bilgisi olmadan yapıldığı belirten Küçükkaya, kararın geri alınması yapılacak mücadelelere destek vereceğini ifade etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Küçükkaya, ''Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olarak yıllardır birlikte çalışmaktan gurur duyduğum 8 çalışma arkadaşım bilgim ve onayım olmadan şirket yönetimi kararıyla işten çıkarılmıştır. Cumhuriyet emekçisiyim… Bu kararın geri alınması için yapılacak bütün mücadeleye omuz vereceğim'' ifadelerini kullandı.

Küçükkaya'nın paylaşımı şöyle:

Cumhuriyet’ten sendikal faaliyetlerde bulunan sekiz gazeteci kovuldu; Genel Yayın Yönetmeni 'haberim yok' dedi - Resim : 1

NE OLMUŞTU ?

Gerçek Gündem'in ulaştığı bilgilere göre işten çıkarılan isimlerin arasında Vedat Arık, Ece Piroğlu, yazıişleri eski müdürü Olcay Büyüktaş, Sami Gürel ve haber merkezinden Tuğba Özer'in de olduğu bildirilmişti.

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi Sendika