Kara Para Soruşturmasında Yeni Gelişme: Mustafa Sarıgül’ün Yakın Koruması Gözaltına Alındı
Sarıgül ailesine yönelik kara para aklama iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada, YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün koruması olduğu belirtilen Ömer D. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 16 kişinin tutuklandığı bildirildi.
Sarıgül ailesine yönelik kara para aklama iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün koruması olduğu belirtilen Ömer D.’nin gözaltına alındığı öğrenildi.
SORUŞTURMADA 16 KİŞİ TUTUKLANDI
Sarıgül ailesine yönelik iddialar doğrultusunda yürütülen soruşturmada bugüne kadar 16 kişinin tutuklandığı bildirildi. Son olarak Mustafa Sarıgül’ün koruması olduğu belirtilen Ömer D.’nin de gözaltına alınmasıyla soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Alman vatandaşı K.P. ve M.B’nin, yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktardaki paranın aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Başsavcılığın açıklamasında müştekilerin, 80 milyon euro tutarında sözleşme düzenlendiğini, 100 milyon euro tutarında havale işlemi gerçekleştirildiğini, 1 milyar euro tutarındaki bir fonun kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiğini ve 1,5 milyon euro tutarında tekne satışı yapıldığını öne sürdükleri belirtilmişti. Müştekilerin, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettikleri, belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini iddia ettikleri de açıklamada yer almıştı.
6 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ
Başsavcılık, müşteki ifadeleri, sunulan ses ve görüntü kayıtları ile soruşturma kapsamında elde edilen delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurmuştu. Açıklamada, TBMM 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği ve soruşturma işlemlerinin sürdüğü bildirilmişti. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner ve Murat Ağırel gözaltına alınmıştı. Soruşturmaya ilişkin işlemler devam ediyor.
Kaynak: İHA