Gülşen’in tutuklanmasının kanuni dayanağı var mı? Türkiye’nin merak ettiği yanıtı avukat Serkan Günel verdi

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında tutuklama kararı verilen şarkıcı Gülşen'in aldığı cezayı avukat Serkan Günel Gerçek Gündem'e değerlendirdi.

Gülşen’in tutuklanmasının kanuni dayanağı var mı? Türkiye’nin merak ettiği yanıtı avukat Serkan Günel verdi

GERÇEK GÜNDEM- Giydiği sahne kostümleri ve söylemleri nedeniyle son zamanlarda sürekli hedef gösterilen şarkıcı Gülşen'in 30 Nisan’daki konserinde imam hatip liseliler hakkındaki ifadeleri dün akşam saatlerinde Sabah gazetesi tarafından servis edildi.

Sabah gazetesinin şarkıcıyı hedef göstermesinin ardından hakkında soruşturma başlatıldı. Bugün gözaltına Gülşen akşam saatlerinde sevk edildiği İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan Gülşen'in bu cezadan yatarı olup olmadığı tartışılıyor.

Gerçek Gündem'e değerlendirmede bulunan Avukat Serkan Günel, "İnfaz kanunu açısından olayı ele aldığımzda alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilse dahi bu cezanın bir yatarı olmayacaktır dolayısıyla tutukluluk sanatçı için peşin ceza halk için korku yaratma kaynağı olmuştur" dedi.

Günel, Tck 216. Maddesi kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkarma şartına bağlı olarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu düzenlendiğine dikkat çekti.

Günel şunları kaydetti:

"Sanatçı Gülşen’in sahnede espri amaçlı söylediği sözleri bu madde açısından ele aldığımızda söylemin üzerinden geçen zamanda bu tehlikenin ortaya çıkmaması suçun unsurlarının oluşmadığının en somut göstergesidir kaldı ki sözlerin bağlamından koparılarak alınması aynı zamanda söyleyenin amacının insanlara güzel vakit geçirmek olması gibi unsurlar bir arada değerlendirildiğinde bu konudan bırakın tutuklanma olması soruşturmanın başlatılması dahi demokrasi için bir kara leke daha ve hukuk için bir itibar kaybı daha yaratmıştır.

Etiketler
Gülşen Türkiye