Milletten yine 'sabır' isteyen Erdoğan muhalefeti suçladı: Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum; Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın" dedi.

Milletten yine 'sabır' isteyen Erdoğan muhalefeti suçladı: Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuştu.

Milletten enflasyona karşı biraz daha "sabır" isteyen Erdoğan, "Erdoğan, asgari ücretle ilgili, "Yılbaşında tabloyu yeniden değerlendirecek, gerekeni tekrar yapacağız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum" dedi.

Türkiye'nin ihracat rakamlarının iyi olduğunu savunan Erdoğan muhalefeti, Türkiye'yi saman ithalatçısı gibi göstermekle suçladı.

Muhalefeti hedef alan Cumhurbaşkanı, "Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum; Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün ABD'den, Almanya'ya gelişmiş ülkelerin tamamı enflasyonun yanı sıra sağlık, enerji, gıda, istihdam gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu ülkelerde, enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dünyanın geri kalanını sömürerek kendilerine bir güvenlik ve refah düzeni kuranlar ilk defa hayatın ve ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeye başladı. Salgın döneminde vatandaşını ölüme terk edenler bugün de hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında aynı çaresizliği yaşıyor.

Milletimizin derdine derman olacak tedbirler geliştiriyoruz. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapattırmadık.

İstihdamda 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımda, üreticimizin ve çiftçilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. 2023 senemizde de vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Türk ekonomisi ihracatta tarihinin en parlak dönemlerini yaşıyor. Bu yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik, yıl sonunda 300 milyar dolara yakın bir değere ulaşacağız.

Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum; Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın."

Etiketler
Muhalefet