Sarıyer Ayazağa'da Can Pazarı: Sel Sularından Botlarla Çıkarıldılar!
İstanbul’da gece yarısı etkisini artıran şiddetli sağanak yağış Sarıyer’i vurdu. Ayazağa Mahallesi’nde sel suları nedeniyle iş yerlerinde mahsur kalan çok sayıda çalışan; AFAD, UMKE ve Sahil Güvenlik ekiplerinin bot ve kepçelerle gerçekleştirdiği operasyonlarla tahliye edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün art arda yaptığı uyarıların ardından İstanbul, şiddetli sağanak yağışa teslim oldu. Yağışın en fazla etkilediği noktalardan biri olan Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde yollar göle döndü, iş yerlerini su bastı.

GECE BOYU CAN PAZARI YAŞANDI
Gece vardiyasında çalışan onlarca işçi, aniden yükselen sel suları nedeniyle çalıştıkları binalarda mahsur kaldı. İhbarlar üzerine bölgeye adeta çıkarma yapıldı.

AFAD, UMKE, itfaiye ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı su altı arama kurtarma ekipleri koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışması başlattı.

METRELERCE YÜKSELEN SULARI KEPÇELERLE AŞTILAR
Selin vurduğu sanayi bölgesinde metrelerce yükselen sular, norm araçların geçişine izin vermeyince devreye iş makineleri girdi. Ekipler, mahsur kalan vatandaşlara ulaşabilmek için sel sularını kepçelerle ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait zodyak botlarla aşabildi.

İş yerlerinden tek tek tahliye edilen işçiler, iş makinelerinin kovalarında güvenli bölgelere taşındı. Selzedeler, hazır bekletilen UMKE araçlarında ilk sağlık kontrollerinden geçirildi.

GÜN AYDINLANDI AMA KABUS BİTMEDİ
Gece boyu süren can pazarı kameralara saniye saniye yansırken, bölgede gün aydınlanmasına rağmen yağışın etkisini sürdürdüğü görüldü.

Sel sularının hala çekilmediği Ayazağa’da ekiplerin teyakkuz hali ve bölgedeki amansız mücadelesi devam ediyor.

Yetkililer, yağışın süreceği uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda tekrar uyardı.
Kaynak: DHA