Kampüste Gece Yarısı Dehşeti: Ege Üniversitesi'nde 200 Köpek Biber Gazıyla Toplatıldı!
İzmir Ege Üniversitesi kampüsü, gece yarısı düzenlenen şok bir operasyona sahne oldu. Bornova Belediyesi ekipleri çevik kuvvet eşliğinde öğrencilerin ve akademisyenlerin gözü gibi baktığı 200'e yakın köpeği yaka paça toplayarak bilinmeyen bir yere götürdü.
İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde dün gece adeta bir infial yaşandı. Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun bakımını üstlendiği eğitim merkezine ve iddialara göre öğrenci yurtlarının içine kadar giren Bornova Belediyesi ekipleri, polis ve çevik kuvvet koruması altında dev bir toplama operasyonu gerçekleştirdi. Gece karanlığında köpeklerin feryatlarına koşan öğrenci ve akademisyenler, hayvanları korumak için barikat kurmak istedi ancak sert bir müdahaleyle karşılaştı.
IŞIKLAR KARARTILDI, ÖĞRENCİLER YERLERDE SÜRÜKLENDİ
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, görgü tanıklarının ifadelerine göre, operasyonun başladığı anlarda kampüsteki ışıklar karartıldı ve belediye araçları gizlilik içinde alana sokuldu. Hayvanların çığlıkları üzerine bölgeye akın eden öğrencilere ve onlara destek veren üniversite hocalarına polis biber gazıyla müdahale etti. Hayvanseverleri yerlerde sürüklendi, koruma altındaki köpekler bağırta bağırta araçlara yüklendi.
Olay yerindeki bir öğrenci, "Arka tarafta nelerin olduğunu bilmiyoruz. Hayvanlarımızı yaka paça götürüyorlar ve yaklaşmamıza izin vermiyorlar. Lütfen bu anları ifşa edin" sözleriyle yaşanan dehşeti aktardı.
200 CANIN AKIBETI BELİRSİZ: NEREYE GÖTÜRÜLDÜLER?
Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu üyeleri, aylardır tüm aşılarını ve bakımlarını eksiksiz yaptıkları köpeklerin hangi barınağa ya da tesise götürüldüğüne dair kendilerine hiçbir resmi bilgi verilmediğini açıkladı. Yurt binalarının içine kadar girilerek yapılan bu ani gece baskını, üniversite bileşenleri ve İzmirli hayvanseverler arasında büyük bir öfkeye yol açtı.
Köpeklerin akıbetine dair belirsizlik sürerken, tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine gözler Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek resmi açıklamaya çevrildi.
Kaynak: Cumhuriyet