Bingöl 81 Yaşındaki Kayıp Alzheimer Hastası için Seferber Oldu! 1129 Personel Cebbar Peşmen'i Arıyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde, evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i arama çalışmalarında şu ana kadar 55 kilometrekarelik alan tarandı. 1129 personelin katıldığı çalışmalardan henüz bir sonuç alınamadı.
Solhan ilçesinde yaşayan Alzheimer hastası Cebbar Peşmen, 25 Ekim sabahı evinden çıktıktan sonra geri dönmedi.
GÜVENLİK KAMERALARINDAN SON GÖRÜLDÜĞÜ YER TESPİT EDİLDİ
Yakınları, aramaları sonuçsuz kalınca, durumu 28 Ekim’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine polis ve jandarma ekipleri tarafından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Güvenlik kamerası incelemelerinde Peşmen'in son olarak D-300 kara yolu Elbaşı köyü istikametine doğru yürürken görüldüğü belirlendi.
ARAMA ÇALIŞMALARINA 1129 PERSONEL KATILDI
Genişletilen arama çalışmalarında Bingöl ve Diyarbakır AFAD ekipleri, AKUT, Bingöl SAR, AFAD gönüllüleri, İHH, UMKE, Polis Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kızılay ve MEB AKUB ekipleri yer aldı. Toplam 1129 personelin katıldığı çalışmalarda, AFAD ve Polis Özel Harekat ekiplerine ait 6 dron ile havadan tarama yapıldı.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Peşmen'in bulunabileceği bölgeler, ikamet çevresi, son görüldüğü yerler ile Genç ilçesi istikametindeki patika yolları kapsayan yaklaşık 55 kilometrekarelik alan tarandı. Çalışmalardan henüz bir sonuç alınamazken, aramaların sürdüğü belirtildi.
Kaynak: DHA