Selde çifte standart AKP'den istifa getirdi: 'Yaşananları Süleyman Soylu'ya da söyledim...'

Kastamonu Abana'da bir inşaatçı olan ve kendisi, oğlu ve gelini AKP'li olan Metin Meşe, geçen yılki selden 300 milyon lira zarar ettiği halde tek kuruş yardım alamadı. Abanalı olmadığı için yardım alamayan Meşe ailesi AKP'den istifa etti.

Selde çifte standart AKP'den istifa getirdi: 'Yaşananları Süleyman Soylu'ya da söyledim...'

Batı Karadeniz üst üste aşırı yağışlar ve sele teslim oluyor. Geçen sene selde en çok mağdur olan bölgelerden biri Kastamonu'da Abana ve Bozkurt olmuştu. Bozkurt'ta onlarca kişi yaşamını yitirdi. Abana'da ise işyerleri zarar gördü. Halk TV'den Gül Gündüz'ün haberine göre mağdur olan isimlerden biri de Metin Meşe'ydi. Kastamonu Abana'da hafriyat ve inşaat işi yapan esnaf Metin Meşe, zararının tek kuruş bile karşılanmadığı söylüyor.

"Ben AKP'liyim, oğlum ve gelinim de AK Parti’deydi. Eğer AK Parti bize sahip çıkamıyorsa kendimize adres bulmamız lazım" diyerek ailece istifa etmişler. Zarar eden makinelerini gösteren Meşe, "Size göre bu demir yığını olabilir ama taş kırmada kullanılıyor. O günden beri yerinden elletmedim. Bugün alacak olsan 300 milyara alamazsın" dedi.

YAŞANANLARI SÜLEYMAN SOYLU'YA DA SÖYLEDİM

Geçen yıl selin ardından yardım başvuru yapmış ama "sıfır zarar" tespit edilerek eli boş dönmüş. Meşe'ye göre hasar tespit eden liste şöyle: Abana Esnaf ve Zanaatkatlar Kooperatif Başkanı Cemal Güneysu, Abana Esnaf Odası Başkanı Engin Gürdoğan, Merkez mahalle muhtarı Mahir Ömrü, Abana AK Parti üyesi Yalçın Erdoğan ve AKP Belediye meclis üyesi Feridun Yıldız. Meşe, "Kaymakamla da görüştüm. Yalçın Erdoğan ben Metin Meşe için bir imza dahi atmam diyor" diye aktardı. Neden yardım alamadığını anlattı. "nedenini söyleyeyim ben Abanalı değilim yabancıyım o yüzden güçlenmesin büyümesin diye vermediler" dedi. Yaşananları geçen sene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de paylaştığını ancak bir sonuç alamadığını da söyledi.

Etiketler
Kastamonu Süleyman Soylu Zarar