İstanbul Taksiciler Odası'nda gergin seçim: Eyüp Aksu'ya 'Bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz' denerek idam ipi atıldı!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı seçimlerinde taraflar arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedenin ortasında kalan 10 yaşlarında bir çocuk fenalaşarak yere yığıldı.

İstanbul Taksiciler Odası'nda gergin seçim: Eyüp Aksu'ya 'Bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz' denerek idam ipi atıldı!

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurul öncesinde adaylardan Yahya Uğur ile mevcut başkan Eyup Aksu'nun taraftarları arasında arbede çıktı. Çevik kuvvet ekiplerinin devreye girmesinin ardından arbedenin sona ermesiyle üyeler, genel kurul için salona alındı.

Beş adayın ortak teklifi ile Divan Başkanlığına İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Arnavutköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Engin Türkmen seçildi.

Adaylardan Aksu'nun faaliyet raporunu okuması sırasında tekrar tartışma ve arbede yaşanırken Divan Başkanı Türkmen, güvenlik güçlerini salona davet etti.

Aksu, konuşmasında 4 yıllık görev süresinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Salgın döneminde esnafın yanında olduklarını belirten Aksu, "Bu dönemde diğer arkadaşlarla birlikte sağlık çalışanlarımıza ücretsiz hizmet verdik. Beş bin taksi plakası teklifini 11 kez reddettirdik. En fazla taksi taşımacılığı zammı bizim dönemimizde alındı. İBB'nin noteri olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız" dedi.

İTİRAZLAR NEDENİYLE OYLAR TEK TEK SAYILDI

Yönetim Kurulu faaliyet ve denetim raporlarının ibrası oy çokluğu ile kabul edildi. İtirazların ardından oy sayımı tek tek yapıldı.

Başkanlık seçiminde mevcut başkan Eyup Aksu'nun yanı sıra Yahya Uğur, Yaşar Arabul, İrfan Öztürk ve Hanife Zeynep Kılıç aday oldu.

Seçimde odaya kayıtlı aktif 9 bin 967 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

İstanbul Taksiciler Odası'nda gergin seçim: Eyüp Aksu'ya 'Bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz' denerek idam ipi atıldı! - Resim : 1

İDAM İPİ ATILDI

Adaylardan Yahya Uğur, “Biz belediyeyle dikleşmeden ama haklarımızı sonuna kadar dik durarak beyefendice zerre kadar hakkımızdan feragat etmeden savunacağız” dedi.

İstanbul Taksiciler Odası'nda gergin seçim: Eyüp Aksu'ya 'Bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz' denerek idam ipi atıldı! - Resim : 2

Adaylardan İrfan Öztürk kürsüde konuşması sırasında, mevcut başkan Eyüp Aksu’ya “Bizi bitirdiniz, bizi ite-köpeğe mahkum ettiniz. Bizi astınız. Bizi parçaladınız ama bugün son gün” diyerek idam ipi attı.

İSTANBUL'DA TAKSİ SORUNU VE AKSU'NUN TUTUMU

Türkiye'nin en büyük metropolü olan İstanbul'da uzun zamandır yeni taksi plakası verilmiyor. 1990 yılında kentin nüfusu 7 milyon 309 binken 17 bin 395 taksi plakası bulunuyordu. Bugün megakentin nüfusu 16 milyondan fazla ve taksi plaka sayısı hala aynı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorunun çözümü için geçtiğimiz günlerde bin adet yeni taksinin hizmete alınması teklifi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarında defalarca reddedildi.

Aksu, bu süreçte iktidar yanlısı tavırlarıyla dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle (İBB) çok kez karşı karşıya gelmişti.

Büyükşehir belediyesi ayrıca, taksi plakaları satışında sıkı denetim öngörüyordu.

Megakentteki taksi sayısının yeterli olduğunu iddia eden Aksu ise, plakalarla ilgili de son olarak "Şoförlükten geçimini sağlayan kişiler, taksi plakası alabilir. Burada hisseli veya ortaklı alamazlar diye bir ifade yok. Onun için yaptıkları uygun bir şey değil, . Burada sayın belediye başkanı kaos yaratmaya çalışıyor. Biz de bunu kabul etmiyoruz" demişti.

Etiketler
Eyüp İstanbul Seçim