Sancar'dan 'derhal seçim' çıkışı: Meclis'teki muhalefet partilerine 'seçim önergesi' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bütün muhalefet partileri seçim önergesini ortak hazırlamalı ve Meclis'e sunmalıdır" çağrısında bulundu.

Sancar'dan 'derhal seçim' çıkışı: Meclis'teki muhalefet partilerine 'seçim önergesi' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin MYK toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, dünkü ekonomik gelişmelerin ardından parti MYK'sını acil toplantıya çağırdı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Sancar, Meclis'in devreye girmesini istedi. Sancar, "Bütün muhalefet partileri seçim önergesini ortak hazırlamalı ve Meclis'e sunmalıdır" çağrısında bulundu.

'DERHAL SEÇİM KARARI ALINMALIDIR'

"Burada yapılması gereken ilk iş bu iktidarın derhal istifa etmesi ve bununla birlikte derhal seçim kararı almasıdır" diyen Sancar, şöyle konuştu:

"Eğer iktidar, Cumhurbaşkanı istifa etmez ve derhal seçim kararı almazsa görev muhalefet partilerine düşüyor. Bizim parlamentoda olan muhalefet partilerine çağrımız, gelin derhal seçim önergesini ortak hazırlayıp Meclis’e sunalım. Eğer Cumhurbaşkanı seçim kararı almıyor ve istifa etmiyorsa o zaman Meclis devreye girmelidir. Bütün muhalefet partileri seçim önergesini ortak hazırlamalı ve Meclis'e sunmalıdır. 360 oya ihtiyaç olduğunun farkındayız. Ama önergemizi verelim, iktidar kanadından da halka karşı sorumlu davranabilecek milletvekillerine bir fırsat ve imkân sunalım."

Etiketler
Ağrı HDP Mithat Sancar Muhalefet