Gebze'de sendikalı işçilerden barikat

Grev kararı asılan Gebze'deki Enka Sac'da işverenin kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalışması üzerine nöbete başlayan işçiler, dorselerin çıkışına izin vermedi.

Gebze'de sendikalı işçilerden barikat

gebzehaber'de yer alan bilgilere göre, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) bulunan ve Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şubesi’nin örgütlü olduğu Enka Sac'da işveren, kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalışması üzerine fabrika önünde toplanan işçiler, kalıplara yüklü dorselerin çıkışını engelledi.

İşçiler, kalıpların fabrikadan çıkarılmasına engel olmak için bugün fabrika önünde nöbetleşe olarak bekleyişlerini sürdürme kararı aldı.

Fabrika önünde açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, “Burada bir toplu iş sözleşmesi imzalanmadan, fabrikanın çalışma barışı normalleştirilmeden, fabrikada makinalar yeniden çalışmaya başlamadan fabrikanın kapatılması da işçinin çıkarılması da yasa dışı lokavt anlamına gelir” dedi.

“GREV HAKKINI ORTADAN KALDIRMAKTIR”

Grev aşamasında fabrikadan kalıpların çıkarılmak istemesini kabul edemeyeceklerini söyleyen Atar, “Ne temsilcilerin ne de sendika yöneticilerinin haberi olmadan üretimle ilgili en önemli argümanlardan olan kalıpların gelip götürülmeye kalkılması hepimiz açısından kabul edilemeyecek bir durumu ortaya çıkardı. İşyeri yöneticileriyle şube başkanımız görüşmeler yaptı. Onlar kendilerine göre bazı gerekçeler ortaya koydular.

Burada Arçelik gibi, Baymak gibi üretim yaptıran müşteriler, grev aşamasına geçildiğinde buradan ürünlerini alamayacaklarından dolayı, iddia ettiklerine göre, kendilerine ait kalıpları buradan götürmeye kalkıştılar. Bizim açımızdan buradan bir makinanın çıkması da bir kalıbın ya da hammaddenin çıkarılmaya çalışılması da birbirinden ayırt edilemez bir durumdur. İşçinin grev hakkını fiilen ortadan kaldırmaktır. İşçinin ekmeğine el koymaktır, mücadelesine saldırıdır. Bunu kabul etme imkânımız yoktur” dedi.

Etiketler
Grev Sendika Sıla Gebze