Market ve bakkallar kaçta açılacak kaçta kapanacak? a101 kaçta açılacak? ŞOK kaçta açılacak? BİM kaçta açılacak? Market ve bakkal çalışma saatlerı

Hafta içi marketler(bakkallar) kaçta açılıyor, kaça kadar açık? Marketler kaçta kapanıyor? İşte A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri 26 Nisan 2021

Market ve bakkallar kaçta açılacak kaçta kapanacak? a101 kaçta açılacak? ŞOK kaçta açılacak? BİM kaçta açılacak? Market ve bakkal çalışma saatlerı

Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında kısmi kapanma uygulanacağını duyurarak, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz." dedi.

Öte yandan hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saati de 21:00'dan 19:00'a düşürüldü. Bu gelişmenin ardından, market çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile belli oldu. Peki, marketler hafta içi saat kaçta kapanacak? İşte yeni market çalışama saatleri..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası tüm Türkiye'nin beklediği yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi.

HAFTA İÇİ MARKETLER (BAKKALLAR) KAÇTA AÇILIYOR, KAÇA KADAR AÇIK?

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Kısmi Kapanma” konulu genelge gönderdi. Genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi;

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek.

Zincir marketler ise saat 10.00’da açılacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. İstanbul'da ise marketler hafta içi 10.00-17.30 saatleri arasında hizmet verecektir.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

A101, BİM, ŞOK ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 hafta içi çalışma saatleri: 10.00-18.00

BİM hafta içi çalışma saatleri: 10.00-18.00

ŞOK hafta içi çalışma saatleri: 10.00-18.00

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı A101 BİM Market