Defineciler, antik kenti talan etti

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Hisarcıklı Kalesi'nde Roma döneminden kaldığı belirtilen antik kent, defineciler ve tarihi eser kaçakçıları tarafından talan edildi.

Defineciler, antik kenti talan etti

Antalya'nın Manavgat ilçesi Yaylaalan Mahallesi'ne yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Hisarcıklı Kalesi'nde Roma döneminden kaldığı belirtilen antik kent, defineciler ve tarihi eser kaçakçıları tarafından talan edildi. Harabelerde birkaç yıl öncesine kadar sağlam kalan taban mozaikleri, parçalanarak moloz halinde bir kenara atılmış halde bulundu.

''KORUMA ALTINA ALINMASINI İSTİYORUZ''

Yaylaalan Mahalle Muhtarı Nuri Köseoğlu, göreve seçildiği 2014 tarihinden itibaren harabelerin korunması için mücadele etmeye başladığını söyleyerek, "Elimizden geldiği kadar korumaya çalıştık ama buraları bir türlü korunamadı. Antalya'da Koruma Kurulu'na dilekçe verdik ama gelip bakılmadı. Birçok kez biz burada tarihi eser kazıcıları var diyerek ihbarda bulunduk" dedi.

DEFİNECİLER JENERATÖR VE HİLTİ İLE GELİYOR

Harabelerin her yerinde açılmış çukur ve kuyuların bulunduğunu aktaran Köseoğlu, yakın çevrede de farklı zamanlarda kaçak kazıcıların ve definecilerin yakalandığını ancak aldıkları cezaların yetersiz olduğunu kaydetti. Köseoğlu, "Kaçakçılar buralarda sürekli dolaşıyor. Bir şeyler buluyorlar mı bulmuyorlar mı bilmiyorum ama jeneratör çıkarıyor adam buraya, hilti çıkarıyor ve burada kazı yapıyor" dedi.

Etiketler
Antalya Define Roma Manavgat