Kestane balının 10 faydası

Kestane balının 10 faydası

Karadeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetişen kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilen doğal kestane balı, binbir çeşit faydasıyla dillere destan bir baldır. Diğer ballara göre çok daha faydalı ve organik olması sebebiyle çeşitli rahatsızlıkları gidermek için de kullanılabilir.

Kendine has özel bir tada sahip olan kestane balı yüksek minerale sahip olmasının yanı sıra güçlü antioksidan özelliği ve antibakteriyel olması sebebiyle vücutta adeta bir koruma kalkanı görevi görür. Tarçınla etkisinin daha da artırıldığı araştırmalar doğrultusunda öğrenilmiştir. Binbir çeşit faydası olan kestane balı fiyatı nedeniyle sahtesi de çok fazla bulunuyor. Gerçeğini fark etmenizin en kolay yolu özel yoğun yapısı ve koyu rengiyle diğer ballardan kolaylıkla ayrılır. Kestane balının faydaları şu şekildedir;

- Yoğun bir şekilde früktoz içeriyor olması sebebiyle adeta bir enerji deposudur. Früktoz açısından oldukça zengin olan bu besin, yorgunluk halinde anında etkili olur. Özellikle düzenli tüketildiğinde etkisi daha yoğun bir şekilde görülür. Bu şekilde halsizlikten kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

- Özellikle gençlerde yoğun olarak görülen sivilce sorunu zaman zaman sıkıntılı olabilir. Balın içerisinde bulunan antibakteriyel öğeler, sivilce oluşumuna iyi gelir. Kestane balını yulaf unu ile karıştırarak yüzünüze sürdüğünüzde pıl pul dökülmeleri en aza indirir.

- Antikoksidan özelliği olması sebebiyle yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kırışıklıkların önüne geçilir. Bu sayede anti-aging özelliği sayesinde cildin daha genç gözükmesi sağlanır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda etkisi herkes tarafından bilinir. Bu sayede hastalıklara karşı çok daha dirençli olmak mümkündür.

- B vitamini, C vitamini, mineraller ve demir açısından son derece zengin olan kestane balı kasları ve kemikleri güçlendirmek konusunda son derece etkilidir. Bununla beraber karaciğer ve mide hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir.

- Kalp rahatsızlıklarının oluşmasına karşı koruma sağlar. Kolesterolü düşürerek kalp krizini önlemek konusunda etkilidir. Kalp ritminin güçlendirmesinde de etkili bir besindir.

- Antioksidan açısından son derece zengin olması sebebiyle eklemlerde iltihap oluşumuna iyi gelir.

- Havaların soğumasıyla beraber sık sık yaşanan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da etkili olduğu bilinir. Özellikle öksürük ve bademcik iltihabının geçmesinde etkilidir.

- Göz sağlığı konusunda da etkili olan kestane balı, gözlerin daha iyi görmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çeşitli göz rahatsızlıklarının yaşanmasını da engeller.

- Sindirim sistemini güçlendirme etkisi olan kestane balı kabızlığa iyi gelir. Kabızlık sorununu ortadan kaldıran Kestane balı, düzenli olarak belirli ölçülerde tüketilmelidir.