Kaymakam korumasının silah çektiği CHP'li genç hakkında yeniden gözaltı kararı

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde kimlik sorduğu için Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün koruması, tarafından silah çekilen CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında yeniden gözaltı kararı verildi.

Kaymakam korumasının silah çektiği CHP'li genç hakkında yeniden gözaltı kararı

Adana'da, Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşadığı tartışma sonucu gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım hakkında itiraz üzerine yeniden gözaltı kararı çıkartıldı.

CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile annesi, babası ve kardeşinin dün akşam saatlerinde yürüyüş yaparken Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği esnada, kaymakamlık önünde sivil şahısların bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir belediyesinin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini görmesi üzerine; nedenini anlamak için yaklaşarak ‘Yanlarına giderek tamamı sivil olan şahıslara ‘Kolay gelsin. Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz’ diye sordu.

Çıkan tartışma üzerine silahını çekerek CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım ile ailesine doğrultan kişinin ise Oğuzhan Bingöl'ün koruması olduğu iddia edildi.

Çağırılan polis ekipleri, Eren Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşini gözaltına aldı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım'ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakıldı. Görevli memura mukavemet ve hakaret suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Eren Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

AKP'Lİ ÇELİK HEDEF GÖSTERDİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından, "Adana'da vatandaşlarımıza hizmet götüren Vefa Sosyal Destek Grubu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Adanalılar böyle eşkıyalıklara izin vermez. Adanalılar eşsiz Adanalı vefası ile vefa sosyal destek gruplarına sahip çıkacaktır. Bu vefakarlığa saldıran eşkıyalar, Adanalıların gözünde asla Adanalı olamazlar. Bütün Adanalıları, milletimize canla başla hizmet götüren, ihtiyacı olan aileleri yalnız bırakmayan ve büyüklerimizin her an yanında olan vefa sosyal destek gruplarına sahip çıkmaya davet ediyorum" diyerek CHP'li Yıldırım'ı hedef gösterdi.

Kaymakam korumasının silah çektiği CHP'li genç hakkında yeniden gözaltı kararı - Resim : 2

YENİDEN GÖZALTI KARARI

Ömer Çelik'in açıkça hedef göstermesinin ardından, Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine Eren Yıldırım için yeniden gözaltına alınması için karar çıkartıldı.

Eren Yıldırım ifadesinde, ailesi ile yürüyüş yaparken kaymakamlık önündeki TIR'ı gördüğünü, merak edip oradaki görevlilere ne yapıldığını sorduğunu ve bu yüzden aralarında tartışma yaşandığını söyledi.

Etiketler
Eren Yıldırım Bingöl Adana Ordu