İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda

İşçiler ve emekçiler, bugün ülkenin dört bir yanında meydanlara çıkıyor.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda

Milyonlarca işçi ve emekçi, hak gasplarına, grev yasaklarına, yoğun sömürüye, güvencesizliğe, iktidarın emek düşmanı politikalarına, OHAL’e, iş cinayetlerine, savaşa karşı alanlarda.

GEBZE'DE 1 MAYIS

Kocaeli'de TMMOB İl Koordinasyon Kurulu 1 Mayıs'ta Gebze Sendikalar Biriliği ile birlikte Gebze Kent Meydanı'nda olacağını açıklamıştı. İşçiler, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

İZMİR'DE 1 MAYIS

İzmir’de 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü ilk olarak ilçelerde başladı. Sabah saatlerinde Aliağa, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Buca, Narlıdere, Urla, Seferihisar ve Çeşme’deki ilçe meydanlarda kutlamalarını gerçekleştiren işçiler Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

İzmirliler DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş, Birleşik Kamu İş, İZSMMMO ve Liman-İş’in çağrısıyla Gündoğdu Meydanı’nda binlerce kişi kutlamalara başladı. Toplanma noktaları ve Gündoğdu Meydanı’nda sabahın erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Gündoğdu Meydanı’ndaki miting için sendikalar, odalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri 4 ayrı noktada yürüyüş kolu oluşturdu. Türk-İş Alsancak liman girişinde, DİSK, KESK ve BHH Konak’ta, TMMOB, İzmir Tabip Odası, EMEP ve HDP Cumhuriyet Meydanı’nda, CHP ise Montrö Meydanı’nda toplanarak yürüyüşe geçti.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 1


LÜLEBURGAZ'DA 1 MAYIS

Petrol-İş, Kristal-İş, Şeker-İş, DİSK/Gıda-İş, Emekli Sen ve Eğitim Sen’in tertip komitesinde yer aldığı Lüleburgaz 1 Mayıs’ı için saat 11.00’de eski hükümet konağı önünde toplanmaya başladı. İşçi ve emekçiler Kongre Meydanına yürüdü. Petrol-İş ve Kristal İş’e üyelerinin yoğun katılımının olduğu 1 Mayıs’ta Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ile birlikte gündemde OHAL, KHK ihraçları, grev yasakları ve seçim var. Ayrıca ÖDP ve HAZİRAN da yoğun bir katılım sağladı.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 2


ZONGULDAK'TA 1 MAYIS

1 Mayıs İşçi Bayramı Çaycuma’da halaylar çekilerek kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara,Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek temsilcileri, kağıt fabrikası çalışanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Eğitim Sen Çaycuma Şube Başkanı Gökhan Taner Günsan ve Selüloz İş Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura'nın açıklamalarda bulundular. Selüloz İş Çaycuma Şube Başkanı Hakan Cura programa katılanlara karanfil verdi. Ardından emekçiler davul zurna eşliğinde halaylar çekerek İşçi Bayramını kutladı. Atatürk heykeli önüne kadar yürüyen katılımcılar ardından kutlamalar için Zonguldak kent merkezine hareket etti.

Öte yandan Saadet Partisi'nin 'İşçiyi Yaşat ki Devlet Yaşasın' pankartı dikkat çekti.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 3

BURSA'DA 1 MAYIS

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Emek Gençliği'nin "Dikta(Rek)töre karşı demokratik üniversite" pankartı alana alınmadı.

SÖKE'DE 1 MAYIS

Aydın Söke'de 1 Mayıs, Hükümet Meydanında kutlandı. Söke Emek Kültür ve Sanat Platformu tarafından yapılan kutlamaya sendikalaşma mücadelelerini sürdüren SİBAŞ işçileri de katıldı. "Sendika kıyım getirdi ama birlik bize zafer getirecek - direnİŞÇİ" yazılı pankartla alana giren işçiler, "Yaşasın sınıf dayanışması", "SİBAŞ işçisi direnişin simgesi" sloganlarıyla coşkuyla karşılandı.

Burada direniş türküleriyle çekilen halaylar ve yapılan konuşmaların ardından Aydın merkezde yapılacak 1 Mayıs mitingine katılmak için yola çıktı.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 4


TGS DİYARBAKIR TEMSİLCİLİĞİ 1 MAYIS'TA

Diyarbakır'da emekçiler istasyon meydanında bir araya geliyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği de mitinge katılıyor.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 5

ELAZIĞ'DA 1 MAYIS

Elazığ'da 12.00'de miting öncesi emekçiler bir araya geldi.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 6


RİZE/FINDIKLI'DA 1 MAYIS

Rize'nin Fındıklı ilçesinde emekçiler "ÇAYKUR halkındır satılamaz", "Dereler özgürdür özgür akacak", "İş, ekmek, özgürlük", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Hak hukuk adalet", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları eşliğinde 1 Mayıs yürüyüşünü gerçekleştiriyor. Kortejin en önünde tulum çalınıyor.

TUZLA'DA YEREL 1 MAYIS KUTLAMASI

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi işçileri 1 Mayıs kutlamasına erken başladı. Aydınlı’da bulunan DERİTEKS Tuzla Şubesi önünde toplanan yüzlerce işçi “Her yer Taksim her yer direniş”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “1 Mayıs’ta alanlardayız”, “Yaşasın 1 Mayıs yaşasın sınıf dayanışması”, “İş ekmek özgürlük”, “Birlik mücadele zafer”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Pankart ve dövizlerle toplusözleşme ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması taleplerini dile getiren işçiler, patronların ve hükümetlerin haklarına yönelik saldırılarını da ıslıklarla protesto etti. Yürüyüşün ardından işçilere seslenen DERİTEKS Şube Başkanı Binali Tay, savaş ve seçim koşullarına dikkat çekerek, işçi haklarına saldıranlara birlik olunması gerektiğini söyledi. Tay, 1 Mayıs’ın birliğe vesile olmasını istedi. Açıklamanın ardından işçiler Maltepe mitingine doğru yola çıktı. (EVRENSEL)


TOKAT'TA 1 MAYIS

İşçi ve emekçiler Tokat'ta 1 Mayıs'ı kutlamak için bir araya geldi.

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 7

AKSARAY'DA 1 MAYIS

İşçi ve emekçiler 1 Mayıs için alanlarda - Resim : 8

Etiketler
İşçi