Veysel Ulusoy, 30 günde kendini amorti eden yatırım aracını açıkladı

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, artan yumurta fiyatlarına ilişkin sosyal medya hesabından ironik bir paylaşım yaptı.

Veysel Ulusoy, 30 günde kendini amorti eden yatırım aracını açıkladı

Enflasyon ve dolar kuruyla birlikte girdi maliyetlerinin artması, gıda fiyatlarının her geçen gün artmasına neden oldu.

Yaşanan ekonomik krizle birlikte yurttaşın alım gücü düşerken sosyal medya hesabından paylaşım yapan eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran, "Hadi diyelim zincir marketleri kapattınız. 30’lu yumurta 65 TL. Tavukları ne yapacaksınız?" diye sordu.

"30 GÜNDE KENDİNİ AMORTİ EDEN YATIRIM ARACI"

İşbaran'a sosyal medya hesabından ironik bir yanıt veren Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "30 günde kendini amorti eden yatırım aracı: Tavuk" ifadelerini kullandı.

Veysel Ulusoy, 30 günde kendini amorti eden yatırım aracını açıkladı - Resim : 1

YOKSULLUK VE AÇLIK DERİNLEŞİYOR

Öte yandan Türk-İş'in kasım ayı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" verilerine göre, ı. Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 4,87 oranında arttı.

Böylece dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 7.425,23 TL'den 7.786,85 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 24.186,42 TL'den 25.364,35 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 10.171,17TL’ye yükseldi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Veysel Ulusoy