'İstanbul bizi örnek alsın' demişti: 'AKP'li Savcı Sayan'ın şovu erken bitti'

"Türkiye’nin en ucuz ekmeğini satıyoruz" diyen AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ekmeği 1.4 TL'ye satacaklarını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kendilerini örnek alması gerektiğini söylemişti.

'İstanbul bizi örnek alsın' demişti: 'AKP'li Savcı Sayan'ın şovu erken bitti'

AKP'li Ağrı Belediyesi, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'ndan sonra halk ekmek büfelerindeki satışları durdurdu.

Kentte 10 gündür hiçbir halk ekmek büfesinde ekmek satılmazken, belediye tarafından duruma dair hiçbir açıklama yapılmıyor.

'İŞİ BELEDİYECİLİK DEĞİL, ŞOV YAPMAK'

Sözcü gazetesinde yer alan 'Şov erken bitti' başlıklı habere göre CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan, şunları söyledi:

“AKP’li Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı’nın sorunları yerine hemen her gün sosyal medya üzerinden bir trol gibi genel siyasete dahil oluyor ve herkese saldırıyor. Ağrı adına hiç bir hizmeti olmayan bu şahsın tek işi sosyal medyada şov yapmak.

Sözde Türkiye’nin en ucuz ekmeğinin satıldığı Ağrı’da 10 gündür halk ekmek fırını çalışmıyor ve büfelerde ekmek satışı yapılmıyor. AKP hükümeti Türkiye’yi yönetemediği gibi, AKP’li başkanda Ağrı’yı artık yönetemez durumda."

BELEDİYE 6 AYDIR BORCUNU ÖDEMEMİŞ

Ağrı Belediyesi için ucuz ekmek temin eden işletmenin yöneticileri ile bizzat görüştüm. İşletmeciler, Ağrı Belediyesi’ne 6 aydır 1.40 kuruştan ekmek temin ettiklerini ancak belediyenin firmaya yapması gereken destek ödemesini gerçekleştirmediğini ifade ettiler.

Artan maliyetler ve girdi fiyatlarına daha fazla dayanamadığını ve iflas ettiklerini belirten işletme, bayram sonrası halk ekmek üretimini durdurdu. Böylece işletmede çalışan 60 kişide işsiz kaldı."

Etiketler
Ağrı İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Savcı