Erdoğan'ın paketinde işçiler yine unutuldu!

T24 yazarı gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz, bugünkü köşesinde koronavirüs kapsamında Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomi paketini ele aldı.

Erdoğan'ın paketinde işçiler yine unutuldu!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Çankaya Köşkü'nde dün düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinden işçiye yine bir şey çıkmadı.

Akıllardaki soru işaretlerinin giderilmediği açıklamanın ardından, Erdoğan işçiyi unuttu tartışmaları gündeme geldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanacak ekonomik tahribatı azaltmak adına alınan tedbirleri açıklayan Erdoğan, işçilerin çalışma şartlarına, ekonomik zorluğa karşı önlemlerine, tedbirlerine dair merak edilenleri cevapsız bıraktı.

İşçilerin yine unutulduğunu belirten T24 yazarı gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz da bugünkü köşesinde söz konusu açıklamayı eleştirdi.

"Salgının yol açtığı ekonomik tahribatı telafi etmeye yetecek çapta bir önlemler demeti olup olmadığını bilemeyeceğim. Bunu uzmanlar değerlendirecektir." diyen Yılmaz, "Görüyorum ki işçiler, yine ekonomik tedbirler şemsiyesinin dışında kalmış." diye yazdı.

Yılmaz yazısında şunlara yer verdi:

Küçük ya da büyük işletmelere değişik avantajlar sağlanıyor ama bu avantajların, o işletmelerin çalıştırdığı insanlara yarayıp, yaramayacağı da işletme sahiplerinin insafına kalmış gibi görünüyor.

Niye, bu destek paketinden yararlanacak olan işletmelerin, işçi çıkarmaması şartı koşulmadı?

Geçici çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının kolaylaştırılması, işçi çıkartmalara ses çıkarılmayacağı anlamına mı geliyor?

Etiketler
Koronavirüs Türkiye