Özel İstek Kemal Atatürk Okulları'nda bursluluk sınavı bilançosu: 10 öğretmen ve idareci koronavirüse yakalandı

İstek Vakfı'na bağlı Özel İstek Kemal Atatürk okullarında yapılan bursluluk sınavından sonra öğretmen ve kat görevlileri koronavirüse yakalandı.

Özel İstek Kemal Atatürk Okulları'nda bursluluk sınavı bilançosu: 10 öğretmen ve idareci koronavirüse yakalandı

İstek Vakfı'na bağlı Özel İstek Kemal Atatürk okullarında yapılan bursluluk sınavından sonra öğretmen ve kat görevlileri koronavirüse yakalandı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’nda yer alan bilgilere göre, okulda yapılan bursluluk sınavına okul dışından 600 kadar öğrencinin katıldığı ve sonrasında 10’un üzerinde öğretmen ve idarecinin virüse yakalandığı belirtildi.

Okulda vakaların artmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını belirten emekçiler, eğitimin eskisi gibi devam etmesinden dolayı kat görevlilerinin çoğunun da virüse yakalandığını aktardı.

Koronavirüse yakalananların karantina altına alındığını belirten emekçiler, okuldaki sürecin aksamaması için temaslı öğretmen ve çalışanların okuldan ders vermeye devam ettiğini ifade etti.

PE’ye ulaşan okul emekçileri, vakaların artmasından ve yönetimin önlem almamasından tedirgin olduklarını, buna rağmen okul idaresinin kayıt alabilmek için öğretmenleri okulda eğitime devam etmeye zorladıklarını belirtti.

İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri A.Ş.'den tekzip geldi.

İşte İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri A.Ş. Vekili Av. Oğuz Can BAHAR imzasıyla gönderilen tekzip metni şöyle:

TEKZİP METNİ

“İstek İstanbul Eğitim Hizmetleri A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermekte olan İstek Kemal Atatürk Okulları tarafından 08.03.2021-09.03.2021 ve 15.03.2021-16.03.2021 tarihlerinde gerçekleştirilen bursluluk sınavı diğer okullarımızda ve benzer nitelikte sınav yapan diğer kurumların tabi olduğu Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı, bu mevzuata ve pandemi koşulları için geliştirilen talimatlara uygun şekil ve şartlarda yerine getirilmiş olup, çalışanların sağlık koşullarını zora sokacak ve/veya tehlikeye atacak nitelikte bir ortam oluşturulmamıştır. Kaldıki çalışanların güvenliği açısından okullarımızda pozitif vaka tespit edilmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Hıfzısıhha Kurulunun almış olduğu kararlar ve genelgeler doğrultusunda gerekli uygulamalar hassasiyetle yerine getirilmektedir.

Bununla birlikte söz konusu okulumuz aynı zamanda TSE tarafından “Temiz Okul” sertifikasına sahiptir. İstek İstanbul Eğitim Hizmetleri A.Ş. gerek personelinin gerekse öğrencilerinin sağlığını en üst seviyede koruyacak nitelikteki önlemleri almış olup, bunu en katı şekilde uygulamaya devam etmektedir. İddia edilen sınavlardan yaklaşık bir ay sonra söz konusu 13.04.2021 tarihli “Özel İstek Kemal Atatürk okullarında bursluluk sınavı bilançosu: 10 öğretmen ve idareci koronavirüse yakalandı” haber teyit edilmeden gerçekleştirilmiş olup, teyitli bilgi yukarıda bahsedildiği şekildedir. 13.04.2021 tarihli “Özel İstek Kemal Atatürk okullarında bursluluk sınavı bilançosu: 10 öğretmen ve idareci koronavirüse yakalandı” başlıklı haberi tekzip eder, kamuoyunu bilgilendiririz.”

Sayın Muhatap;

İnternet sitenizde yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu yukarıda yazılı tekzip metnimizin 1 hafta süreyle internet ortamında haberin yayınlandığı sayfada, aynı büyüklükte ve aynı puntolarla 1 hafta süre ile tekzip başlığı altında yayınlanmasını, aksi takdirde hukuki yollara müracaat edileceğini ve uğrayacak olduğumuz maddi ve manevi zararların tarafınızdan talep edileceğini tarafınıza ihtaren bildiririz.

İSTEK İstanbul Eğitim Hizmetleri A.Ş.

Vekili

Av. Oğuz Can BAHAR

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Öğretmen Okul