Joe Biden'dan yeni gaf: Kanserden ölen oğlu için 'Irak'ta öldü' dedi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden dün Colorado'da yaptığı bir konuşma sırasında oğlu Beau Biden'ın "Irak'ta hayatını kaybettiğini" söyledi.

Joe Biden'dan yeni gaf: Kanserden ölen oğlu için 'Irak'ta öldü' dedi

ABD Başkanı Joe Biden, dün Colorado yakınlarındaki Camp Hale'i ulusal anıt ilan ettiği Vail'de yaptığı bir konuşma esnasında oğlu Beau Biden'ın "Irak'ta hayatını kaybettiğini" belirtti.

Biden, "Bunu Bronz Yıldız, üstün hizmet madalyası kazanmış ve Irak'ta hayatını kaybetmiş bir adamın babası olarak söylüyorum" dedi. Ne var ki Beau, 2015 yılında beyin kanserinden ölmüştü.

Biden 2019'da yaptığı bir konuşmada Beau'nun Irak'ta "yanık çukurlarına maruz kaldığına" inandığını söylemiş ve "Benim görüşüme göre, dördüncü evre glioblastoma ile geri döndü ama bunu kanıtlayamıyorum. Öleceğini bilerek on sekiz ay yaşadı" demişti.

BIDEN'IN GAFLARI

Biden, görevinin 65'inci gününde ilk resmi basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "'Haydutlar" konusuna geldiğimizde, ben inanıyorum bizim haydutluk teriminin ilk çıktığı, benim 120 yıl önce ABD Senatosu'na girdiğimdeki pozisyonumuza geri dönmeyiz" demişti. Kendisini daha önce de "gaf makinesi" olarak tanımlayan Biden, 120 yıl önce ABD Senatosu'nda göreve geldiğini iki kez tekrar etmişti.

ABD Başkanı, North Carolina Üniversitesi'nde katıldığı bir programda konuşmasını tamamlaması ardından elini boşluğa uzatarak tokalaşmak istemişti. Yanında tokalaşacak kimse olmadığını fark eden Biden ardından kürsüden uzaklaşmıştı.

Öte yandan, Biden, devir teslim töreni olan 20 Ocak öncesi, düzenlediği basın konferansında, sağ kolu Kamala Harris'ten bahsederken "seçilmiş başkan yardımcısı" yerine yanlışlıkla "seçilmiş başkan" ifadesini kullanmıştı.

Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesine katılan Biden, kameralara gülerken yakalanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Biden, bir açılış konuşması sırasında, vefat etmiş bir politikacıya seslenerek sahneye çağırmıştı.

Etiketler
Joe Biden Irak Kanser