Las Vegas kumarhaneleri, Yemen'de çocukları açlıktan öldüren BAE Veliaht Prensi sayesinde açılıyor!

Yemen'de 85 bin çocuğun açlıktan hayatını kaybetmesinin sorumlularından biri olan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Las Vegas'taki casinoların açılabilmesi için 20 milyon dolar değerinde bağış yaptı.

Las Vegas kumarhaneleri, Yemen'de çocukları açlıktan öldüren BAE Veliaht Prensi sayesinde açılıyor!

GERÇEK GÜNDEM- Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed al Nahyan, Las Vegas'ta büyük bir koronavirüs test merkezinin açılması için yaklaşık 20 milyon dolar değerinde bağışta buılunarak kenti ekonomisini yeniden açmaya bir adım daha yaklaştırdı.

Koronavirüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ABD'de, yeterli malzeme olmadığı için zaman zaman sağlıkçılardan Başkan Trump'a tepkiler gelmişti.

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın kumar başkaneti olarak bilinen Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde yeterli sayıda test yapılamadığı için hayatın normale dönmesi gecikiyordu.

Los Angeles Times'ın haberine göre, bunun üzerine devreye giren ise Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed al Nahyan oldu.

Dubai'nin devlet tarafından kontrol edilen yatırım aracı olan Dubai World 2009'da Strip'te açıldığında şehrin en büyük ve en pahalı özel gelişimi olan CityCenter kompleksinin yarısına sahip.

BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Las Vegas'a değeri yaklaşık 20 milyon doları bulan 200.000'den fazla test kiti bağışladı.

BAE yönetimi bağış için, “Federal hükümetin, bir kıtlık döneminde, her topluluğun bu salgına yanıt vermek için ihtiyaç duydukları kaynakları elde etmesini sağlamak için sorumluluğuna ayak uydurmamasının bir yansımasıdır” diyor.

Las Vegas kumarhaneleri, Yemen'de çocukları açlıktan öldüren BAE Veliaht Prensi sayesinde açılıyor! - Resim : 1

YEMEN'DE BİNLERCE ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU

Las Vegas'a 20 milyon dolarlık yardım yapan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed al Nahyan, Yemen'e yönelik olarak 2015'te başlatılan saldırılar düenleyen koalisyonun içine yer alıyor. BM, 2018 yılında Yemen'le ilgili hazırladığı raporda, Yemen'de yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların sayısının yaklaşık 85 bin olabileceğini açıklamıştı.

Etiketler
Birleşik Arap Emirlikleri Lula