Ağaç kıyımına tepki: 'Doğayı korumaya devam edeceğiz'

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın ayrıştırması yapan şirket için yapılan ağaç kesimine bölge halkı tepki gösterdi.

Ağaç kıyımına tepki: 'Doğayı korumaya devam edeceğiz'

Ordu'da Ünye Orman İşletme Müdürlüğü’nün Altıntepe Maden Şirketi’nin çalışmalarına ilişkin yapılan ağaç kesim ihalesinin usulsüz olduğunu belirten bölge halkı, ağaç kesiminin yapıldığı bölgede eylem yaptı.

Evrensel’in haberine göre, Ordu Çevre Derneği, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği, Derelerin Kardeşliği Platformu’nun çağrısıyla yapılan eyleme SOL Parti, CHP ve Emek Partisi’nin de yer aldığı birçok siyasi parti, sendika ile demokratik kitle örgütü katıldı.

11 Mart’ta başlanan ağaç kesimini durdurduklarını ancak önceki gün yeniden başlandığını belirten Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Maden şirketinin çalışma süresi bitti. Çalışma alanına ilişkin hiçbir izinleri bulunmuyor” dedi.

Gönül, Ünye Orman İşletme Müdürlüğü’nün, Altıntepe Maden Şirketinin faaliyeti için verilen ‘ÇED olumlu’ kararına dayanarak ihale yaptığını ancak faaliyet izninin bittiğini belirtti. Ağaçların kesiminin suç olduğuna dikkat çeken Gönül, “Bölge halkı olarak ormanları ve doğayı korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alandaki açıklamanın ardından Fatsa Orman İşletme Şefliği önünde de bir açıklama yapıldı. Açılan davanın devam ettiğine dair belge ile ve şirketin çalışma süresinin bittiğini belirten belge teslim edildi.

Etiketler
Ordu Fatsa