Elon Musk'a FETÖ suçlaması: Bu uygulamayı kullananlar dikkat!

FETÖ üyeliği ve casusluk gibi suçlarla yargılanan Metin Can Yılmaz, Elon Musk'ın FETÖ'cü olduğunu ileri sürdü.

Elon Musk'a FETÖ suçlaması: Bu uygulamayı kullananlar dikkat!

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla ve SpaceX CEO‘su Elon Musk, sık sık yaptığı paylaşımlar ile gündeme geliyor. Bu durum ünlü milyarderin herkes tarafından tanınmasına neden oluyor. Ancak ortaya çıkan bazı mahkeme kayıtlarına göre, şöhret pek de iyi sonuçlar getirmiyor.

Indepent Türkçe’nin haberine göre, FETÖ soruşturmasından tutuklu yargılanan bir sanık, dünyanın en zengin insanı hakkında FETÖ ihbarında bulundu. Sanığın yargılandığı mahkeme, bu ihbarı dikkate aldı ve savcılığa yazı yazarak, soruşturma başlatılmasını istedi.

ELON MUSK'IN BAŞINI YAKAN UYGULAMA SİGNAL OLDU

Bir süre önce FETÖ üyeliği ve casusluk suçlamalarıyla tutuklanan Metin Can Yılmaz, şu anda tutuklu yargılanıyor. Devam eden mahkeme sürecinde sanığa yöneltilen suçlamaların odağında ise Signal yer alıyor. Yılmaz hakkındaki iddianamede, mesajlaşma uygulamasının terör örgütüne ait il ya da ilçe imamları tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

Son çıktığı duruşmada hakkında iddiaları kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, kendini Elon Musk‘ın da Signal kullandığını söyleyerek savundu. Ünlü milyarderin uygulamayı pek çok kişiye önerdiğini ve bu nedenle iddianamede kendisine yöneltilen suçlamanın Musk’a da yöneltilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili yapılan savunmayı ihbar olarak değerlendiren mahkeme, Elon Musk hakkındaki ihbarı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yönlendirdi. Böylelikle Metin Can Yılmaz’ın ihbarı sayesinde Elon Musk’ın adı FETÖ soruşturmasına karışmış oldu.

İhbarın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesinin ardından, Terör Suçları Araştırma Bürosu, 5 Temmuz 2021’de kararını verdi. Savcılık, kararında Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 158. maddesinde, 2017 yılında Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) düzenlenen 6. fıkrasına dayanılarak, soruşturmaya yer yok kararı verildi.

Etiketler
Elon Musk FETÖ Uygulama