e-Devlet şifre işlemlerinde yeni dönem resmen başladı!

Abone ol

Vatandaşların devlet hizmetlerinden daha kolay ve hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için oluşturulan e-Devlet şifre alma işlemlerinde, yeni döneme resmen geçildi. Buna göre, e-Devlet şifre işlemleri Türksat kablo abone merkezlerinden de yapılabilir hale getirildi.

e-Devlet şifre alma işlemleri, vatandaşların elektronik devlet altyapısına daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla artık Türksat kablo abone merkezlerinden de yapılabilir hale getirildi.

Türksat'tan yapılan açıklamaya göre, bürokrasinin azaltılması amacıyla kurulan e-Devlet Kapısı, 22 hizmetle başlayan yolculuğuna bugün 64,5 milyona yakın kayıtlı kullanıcı ve 7 bin 767 entegre elektronik hizmetle devam ediyor.

E-DEVLET ŞİFRE İŞLEMLERİ TÜRKSAT MERKEZLERİNE TAŞINDI

Saniyeler içerisinde 1026 kurumun tüm işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılırken e-Devlet şifre alma işlemleri de Türksat kablo abone merkezlerine taşındı. Böylelikle artık e-Devlet Kapısı'na ulaşmak daha kolay hale getirildi.

E-DEVLET KULLANICILARININ GÖRÜŞLERİ ALINDI

Öte yandan e-Devlet Kapısı web sayfası ve mobil uygulama aracılığıyla 1 milyon kullanıcının görüş ve önerilerinin alındığı "e-Devlet Kapısı Memnuniyet Anketi" sonuçlarına göre e-Devlet Kapısı memnuniyet oranı yüzde 95,3'e ulaştı.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Ayrıca e-Devlet şifresi PTT'den alınmaya devam da edecek. e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

e-Devlet, vatandaşların aşağıdaki hizmetleri elektronik ortamda gerçekleştirmesini sağlar:

- Bilgi edinme: Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden devlet kurumlarından bilgi ve belge edinebilir,

- Başvuru: Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden devlet kurumlarına başvuru yapabilir,

- Ödeme: Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden devlet kurumlarına ödeme yapabilir,

- İzin: Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden devlet kurumlarından izin alabilir,

- Kayıt: Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden devlet kurumlarına kayıt olabilir.

e-Devlet'te sunulan hizmetler arasında,

* Kimlik bilgileri sorgulama,
* Pasaport ve ehliyet başvurusu,
* Vergi ödeme,
* Sosyal yardım başvurusu,
* Sağlık raporu alma,
* Araç muayene randevusu alma,
* Arsa ve ev satışı işlemleri,
* Eğitim başvurusu,
* Askerlik işlemleri gibi birçok hizmet yer almaktadır.

Murat Kurum TOKİ mağduru isyan ederken, kamerayı kapatmaya çalıştı Güncel Yağışlar İstanbul'un barajlarına yaradı Güncel CHP lideri Özel'den, 'Büyükerşen Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için aday olamadı' iddiasına yanıt Güncel Arkadaşlarıyla ava gitti, ölü bulundu Güncel