Bilecik'teki köpek katliamına 5 tutuklama

Abone ol

Bilecik’teki köpek katliamıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklandı.

Bilecik'te 14 köpeğin ölü, bir köpeğin de yaralı bulunmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 4 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Dün, Bilecik-Sakarya istikameti 2. Tünel mevkiinde yol kenarında 14 köpeğin ölü, 1 köpeğin yaralı bulunması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 2’si kadın toplam 5 şahıs gözaltına alınmı, 5 kişi jandarmadaki sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

Savcılıkta ifade eden 5 kişiden stajyer olarak olayın yaşandığı gün işe başlayan H.S. serbest kaldı. N.A., M.M.K., A.O.D. ve S.İ. ise tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildi. Şahıslar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 28/A maddesi uyarınca tutuklanıp M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele gününde iktidar kadınlarla mücadele ediyor Güncel Erdoğan yine İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını savundu Siyaset Murat Ağırel'in tehdit edilmesine TGC'den tepki Güncel Şiddete ve sömürüye karşı il il 25 Kasım eylemleri ve etkinlikleri Güncel