İbn-i Sina'nın 1000 Yıl Önce Yazdığı Kitapta Uyardığı Et Zararlıymış...

Abone ol

İbn-i Sina, 11. yüzyılda yazdığı El-Kanun fi't-Tıb adlı eserinde, herkesin severek tükettiği bir etin sağlığa zararlı olduğunu belirtmiş. Bu etin hangisi olduğunu biliyor musunuz?

İbn-i Sina, tıp alanında yaptığı çalışmalarla dünyaca ünlü bir bilim insanıdır. El-Kanun fi't-Tıb adlı kitabı, tıp eğitiminin temel kaynaklarından biri olarak yüzyıllarca kullanılmıştır. Kitabında, insan vücudunun yapısı, hastalıkların nedenleri ve tedavileri, ilaçların etkileri ve beslenmenin önemi gibi konulara değinen İbn-i Sina, aynı zamanda bazı yiyecek ve içeceklerin sağlığa faydalı veya zararlı olduğunu da açıklamıştır.

İbn-i Sina'nın 1025 yılında Arapça olarak yazdığı içerisinde sağlık adına sayısız faydalı bilgi barındıran o öğütler günümüzde de dikkat çekerek uygulayan binlerce kişiye şifa oluyor.

İşte alimlerin alimi İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önceden sağlık hakkında verdiği o mucizevi öğütlerden bazıları...

İBN-İ SİNA'NIN O UYARISI BESİLİ ET SAFRA...

* Besili et yemekten çekinin, çünkü safra yapar. Sonbaharda karpuz ve üzüm ye. Bunları yemekte bir beis yoktur.

* Yazın kendisinde hem ekşilik ve hem buruculuk bulunan koruk gibi gıdaları ye. Yine nar tanesi ve koruk suyu ve demirhindi gibi gıdaları ye, iç.

* Sonbaharda tuzlu ve kuru gıdaları tamamı ile bırak. Ağzına koyma. Bunlar insanda her cins illetlerin meydana gelmesine sebep olur; peynir olsun, balık olsun, tuzda yatmış her nesne kötüdür.

derleme: gercekgundem.com

Kedi dostu 3 burç! Kedilerin en çok sevdiği ve sahiplendiği burçlar belli oldu Gözden Kaçmasın Türkiye darbe girişimine ne dedi? Rusya'da darbe girişiminde son durum Gözden Kaçmasın WAGNER GRUBU NEDİR? Rusya'da darbe alarmı verildi, ordu hazırolda! Wagner'in kaç askeri var? Gözden Kaçmasın Kurban etinin yanında en iyi ne gider? Kavurma yaparken tencereye ekleyin Gözden Kaçmasın