Bakanlık duyurdu: Otomobil satışında '6 ay-6 bin kilometre' düzenlemesinde yeni karar!

Abone ol

Ticaret Bakanlığı, kamuoyunda '6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi' olarak bilinen otomobil satışı için yeni düzenlemeyi duyurdu. Düzenlemeye göre, uygulamanın süresi uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024'ten itibaren iç ticaret alanında bir dizi düzenlemenin yürürlüğe gireceğini, bazılarının da yürürlük süresinin uzatılacağını hatırlattı.

Buna göre, bakanlık tarafından yapılan açıklamada; kamuoyunda '6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi' olarak bilinen otomobil satışı için yeni düzenleme şöyle:

"İkinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması yasaklandı. Söz konusu düzenlemenin uygulama süresi 1 Temmuz'a kadar uzatıldı."

1 TEMMUZ 2024'E KADAR UZATILDI

Ayrıca, kamuoyunda '6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi' olarak bilinen ikinci el taşıtlar için pazarlama ve satış kısıtlaması, hem yetkili satıcılar hem de bireysel satıcılar için aynı tarihe kadar uzatılmış oldu.

İkinci el otomobil satışında yeni dönem Ekonomi Lokanta, restoran ve kafeler için yeni uygulama Ekonomi Motosiklet sahipleri 1 Ocak 2024'e dikkat! Ekonomi Sürücüler dikkat, muayene ve damgalama bedellerine zam! Ekonomi